Hopp til hovedinnholdet
search
Spørsmål og svar
search

Bør jeg velge drømmejobben, eller en tryggere jobb?

account_circle

SPØRSMÅL

Jeg har veldig lyst til å studere i utlandet, men det koster veldig mye. Man må jo betale masse i skolepenger i tillegg til bolig og mat og sånt. Så det blir veldig dyrt i forhold til å studere i Norge og bo med foreldrenne mine. Jeg har også kjempelyst til å begynne på folkehøgskole. Jeg vet man kan ta lån men jeg vil helst ikke ende med 500000 i gjeld, og jeg vet ikke om jeg ville klare å betale tilbake lånet, for jobben jeg vil ha tjener man veeldig lite, men det er drømmejobben min. Hvis ikke kan jeg studere til å bli lærer, da ville jeg få tryggere jobb, høyere lønn og jeg ville ikke trenge å betale for noe annet enn transport til skolen. Men det er jo ikke like spennende jobb. Så hva er det lureste? Følge hjertet eller hodet?

account_circle
AKTUELT NÅ

Styrketrening, vekst og pubertet

Kan jeg stoppe å vokse hvis jeg trener med tunge vekter? Hvordan får jeg raskt store og tydelige muskler? Jeg trener mer enn kameratene mine. Hvorfor har de større muskler enn meg?

Les mer

Hvordan handle trygt på nettet

Netthandel kan være en billig og rask måte å handle gaver og ting til deg selv på. Her får du tips for å unngå nettfellene!

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer