Hopp til hovedinnholdet

Forkurs i matte for å bli lærer

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei Jeg har planer om å bli lærer når jeg er ferdig på videregående skole. Det som på en måte stopper meg er at jeg har ikke klart å få karakteren 4 i både 1P og 2P (som er minimumskrav for opptak til lærerstudie). Jeg har fått karakter "3" i 1P og karakter "4" I 2P. Så det vil si at gjenomsnittlig ligger jeg mellom 3 og 4, som betyr jeg kan få et tilbud om et mattekurs for sommeren når jeg søker til lærerstudie. Det jeg egentlig lurer på er hvor lenge dette kurset varer og hvilket fag det gjelder i? Altså er det om 1P eller 2P? og må man møte opp på kursene eller kan man bare melde seg opp til den eksamen man må ta og bare bestå den? Mvh 17 år gammel jente

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei, og takk for ditt spørsmål. Så spennende du vil bli lærer

Hvordan forkurset blir organisert varierer fra skole til skole. Så hvordan undervisningen er lagt opp, om det er obligatorisk eller ikke osv, er det nok best å kontakte skolene som tilbyr forkurset om for mer informasjon.

Forkurset gjelder både 1P og 2P. Vi har forstått det slik at du vil bli tilbudt kurset når du har søkt utdanningen ved skolen, og derfor må ta kurset på sommeren slik at du kan starte på studiet på høsten hvis du har bestått kurset. 

Et eksempel er å lese Høgskolen i Oslo og Akershus sine nettsider om forkurset. Da vil du kanskje få en pekepinn på hvordan det blir organisert.

Håper dette svaret var til hjelp. Lykke til! 

Vennlig hilsen 

UngInfo i samarbeid med ung.no 

UngInfo er et informasjonssenter for alle under 27 år. 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vil du bli lærer?

Lære foran en klasse (colourbox.com)

Det vil alltid være behov for engasjerte og gode lærere. Lærere kan jobbe i både barneskolen, ungdomsskolen, videregående skole, voksenopplæringen, samt andre steder i samfunnet der det undervises eller drives opplæring.

Les mer

Hvem kan du snakke med om videregående skole?

Elev rekker opp hånda (colourbox.com)

Her finner du en oversikt over hvem du må snakke med for å få svar på spørsmål om eksamen, karakterer, inntak på vgs, vitnemål, omvalg eller utveksling, men også læreplass og ungdomsrett.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Høyere utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om høyere utdanning