Hopp til hovedinnholdet

Starte på folkehøgskole eller medisinstudiet? 

Jente 19 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg har lenge visst at jeg ønsker å studere medisin, men har også veldig lyst til å ta et år på folkehøgskole. Nå har jeg allerede tatt et friår og reist på backpacking. Mitt problem er at jeg ikke vet hva jeg burde gjøre først, universitetet eller folkehøgskole? Hvis jeg begynner på studiet, kan jeg ta et år fri fra studiene og dermed vite at jeg har en plass på medisinstudiet. Hvis jeg derimot begynner på folkehøgskole, må jeg vente et år til i usikkerhet om studieplass. Men da har jeg opplevd et gøy år med mine interesser. Dessverre frykter jeg at jo lenger jeg utsetter studiene, jo vanskeligere vil det være å komme i gang. Har dere noen forslag til hva som kan være lurest?

Besvart 16.05.2018 17:32
 

Svar
Hei, og takk for ditt spørsmål. Så spennende du ønsker å studere medisin! 

Jeg forstår det kan oppleves som vanskelig å velge. Vi kan dessverre ikke et konkret svar til deg, da dette er et personlig valg du må ta. Uansett hva du velger å gjøre, er det jo ikke feil. 

Kanskje du skal skrive ned en for og imot liste? Det kan hjelpe deg finne ut av hva du faktisk ønsker. Det kan også vært fint å snakke med noen om valget ditt. Å få et annet perspektiv på valget ditt og hjelp til å sortere tankene er alltid fint og kan veldig veldig hjelpsomt. 

Vi kjenner dessverre ikke til ordningen hvor man takker ja til studieplassen, men venter ett år før kan faktisk starter på studiet. En mulighet er å kontakte skolen du kommer inn på for å høre om det er mulighet for at du tar ett "pauseår" eller permisjon fra studiet, slik at du er sikret studieplassen. 

Du kan også besøke Karrieresenteret i fylket ditt. De gir gratis utdanningveiledning til alle over 19 år. 

Håper dette svaret var til hjelp. Lykke til! :-)

Vennlig hilsen 

UngInfo i samarbeid med ung.no 

UngInfo er et informasjonssenter for alle under 27 år. 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan velger du riktig utdanning?

Skilt med forskjellige yrker

Når man skal velge utdanning har man ofte mange tanker. Her er rådene om hva du bør tenke på FØR du velger utdanning.

Les mer

Et år på folkehøgskole?

Folkehøyskole?

Er du usikker på hva du ønsker å gjøre etter videregående? Lei av karakterer og skolestress? Vil du bruke et år på å gjøre nøyaktig det du har lyst til? Ta et år på folkehøgskole!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Høyere utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om høyere utdanning