Hopp til hovedinnholdet

Bør jeg studere pedagogikk for å jobbe i barnevernet?

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg lurte på om det var mulig å få jobb innenfor barnevernet om jeg studere pedagogikk eller spesialpedagogikk, og i så fall hvilket av de to studiene er det beste da? Vet også at det er mulig å ta videreutdanning etter barnehagelærer, og da ta spesialpedagogikk. Hvilket av disse mulighetene tror dere er best å velge slik at jeg kan få en jobb i barnevernet? (Kommer ikke inn på barnevern studiet)

Besvart 14.02.2019 13:41
 

Svar
Hei

Så spennende at du ønsker å få deg en jobb i barnevernet! De fleste som jobber i barnevernet er barnevernspedagoger eller sosionomer. 

Den store forskjellen mellom en sosionom og barnevernspedagog, er at sosionom utdannelsen gir et mer helhetlig system-perspektiv, mens barnevernspedagog-utdanningen har et høyt fokus på barneperspektivet. Likheten mellom yrkene er at de begge kan jobbe med barn og familier som strever, og som trenger hjelp en periode fra hjelpeapparatet for å få det bedre. 

Du kan også sjekke ut sosionomyrket og lese mer om det ved å søke det opp på utdanning.no

Barnevernvakta er barnevernets akuttberedskap på kveldstid og i helger. Hovedoppgaven er å hjelpe barn og familier i krise som trenger hjelp raskt. Slik jeg forstår det er altså barnevernsvakten en del av kommunenes barnevernstilbud - og der kan du jobbe dersom du er sosionom eller barnevernspedagog. Jeg tenker det er fint å nevnte dette med barnevernspedagog selv om du sier du ikke kommer inn.

Det kan finnes unntak, men regelen er nok at man trenger utdannelse barnevernspedagogikk eller sosionom for å jobbe i barnevernet. Det kan finnes unntak innen de forskjellige barnevernstjenestene, men det vil nok isåfall være best for deg å prøve deg på sosionom hvis du vil sikre jobb innen barnevernet.
Håper dette svaret var til hjelp. Lykke til! 

Vennlig hilsen 

UngInfo i samarbeid med ung.no 

UngInfo er et informasjonssenter for alle under 27 år. 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Les mer om yrker og utdanning som kan passe deg

Gutt sitter og tenker (colourbox.com)

Har du funnet drømmeyrket, men lurer på hvilken utdanning du trenger? På utdanning.no finner du alt du trenger av informasjon om utdanninger og yrker.

Les mer

Slik finner du informasjon om utdanning

Ungdommer sitter ved et bord med en datamaskin foran seg. (www.colourbox.com)

Det er viktig å bruke tid når du skal finne informasjon om det du lurer på knyttet til utdanningen du tar eller skal ta.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Høyere utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om høyere utdanning