Hopp til hovedinnholdet
search
Spørsmål og svar
search

Ønsker å bli lege, kan jeg bli dette i USA?

account_circle

SPØRSMÅL

Hei, jeg er en jente som går i tiende klasse og min største drøm er å bli kirurg, eller i hvert fall allmennlege. Jeg har et foreløpig snitt på 5,7 og luer på hvilke fag jeg må ha på videregående i første omgang. I det siste har jeg også tenkt mye på utdanning i utlandet, foreldrene mine ville aldri latt meg få lov, men jeg vil vite hvilke muligheter jeg har. Derfor lurer jeg på: Hvor lang tid tar det å ta medisin utdanning i USA? Vil det ta lang tid før jeg kan bruke utdanningen min i Norge? Hvilke skoler bør jeg sjekke? Ønsker å gå på skole i New York fordi jeg vil bo der noen år og fordi jeg elsker USA, deres vennlighet og skikker. Vil det være mulig å studere i Norge for senere å spesialisere seg i statene? Ca. hvor mye vil det koste å gå på skole og bo i NYC? Har jeg noen sjanse for å komme inn på en bra skole? Dersom jeg ikke kan studere i USA vil jeg holde meg i Norge. Takk for svar :)

account_circle
AKTUELT NÅ

Hvordan takler jeg mørketiden?

Mange som bor i Nord-Norge sliter i mørketiden. Hvordan påvirkes du av mørketiden, og hvordan kan du takle den mørke årstiden? Det har ungdomsjournalist Amalie svar på.

Skrevet av ungdomsjournalist Amalie.

Les mer

Råd til deg som sliter med eksamensangst

For mange elever og studenter oppleves eksamensresultatet som svært avgjørende, og mange reagerer med stress- og angstsymptomer. Hvis du er en av dem, er du ikke alene.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer