Hopp til hovedinnholdet
search
Spørsmål og svar
search

Utveksle til USA på universitetsnivå

account_circle

SPØRSMÅL

Hei, Jeg har et spørsmål angående utveksling til USA på universitetsnivå. La oss si at jeg tar første året i Norge, og deretter tar et utvekslingsår i USA i andre året. Kommer jeg da til å begynne på tredje året i USA, altså "junior year", ettersom at første året ("freshman year") ligner norsk videregående? Hvis jeg begynner på andre året i USA ("sophomore year") vil jeg jo bli undervist stoff som jeg allerede har blitt lært her hjemme i Norge. Det vil i tilfellet si at jeg mer eller mindre går glipp av et helt år. Håper du forstod spørsmålet.

account_circle
AKTUELT NÅ

Hvordan takler jeg mørketiden?

Mange som bor i Nord-Norge sliter i mørketiden. Hvordan påvirkes du av mørketiden, og hvordan kan du takle den mørke årstiden? Det har ungdomsjournalist Amalie svar på.

Skrevet av ungdomsjournalist Amalie.

Les mer

Råd til deg som sliter med eksamensangst

For mange elever og studenter oppleves eksamensresultatet som svært avgjørende, og mange reagerer med stress- og angstsymptomer. Hvis du er en av dem, er du ikke alene.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer