Hopp til hovedinnholdet
search
Spørsmål og svar
search

Kan jeg bli lege? Studere i utlandet

account_circle

SPØRSMÅL

Hei på dere!!! Jeg er en gutt på 16 år som er veldig nervøs for min fremtid... Personlig så har jeg veldig lyst til å studere medisin. Ettersom jeg ikke kan forestille å jobbe som noe annet enn lege. Derfor lurer jeg på om det er lov å studere i utlandet ettersom jeg bare har 5,0 i snitt per idag, og hvis jeg studerer i Ungarn eller Polen har jeg muligheten til å være lege i Norge? Også et siste spørsmål hvordan funker turnus ordningen, og hvem kan få en turnus plass? kan utlandske studenter også få det? Eller må man sende inn masse søknader til sykehus, og legevakter for å kunne få en turnus plass... Hvis det er noe annet man bør ha i hodet, kan dere bare skive det her :-) Hilsen en veldig nervøs og stresset første klassing :-)

account_circle
AKTUELT NÅ

Hvordan takler jeg mørketiden?

Mange som bor i Nord-Norge sliter i mørketiden. Hvordan påvirkes du av mørketiden, og hvordan kan du takle den mørke årstiden? Det har ungdomsjournalist Amalie svar på.

Skrevet av ungdomsjournalist Amalie.

Les mer

Råd til deg som sliter med eksamensangst

For mange elever og studenter oppleves eksamensresultatet som svært avgjørende, og mange reagerer med stress- og angstsymptomer. Hvis du er en av dem, er du ikke alene.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer