Emma: Jeg sendte en melding til mine nærmeste og fortalte dem at jeg var bi..... Les innlegg

Kommentaren

Spørreundersøkelse ung.no (colourbox.com)
Spørreundersøkelse ung.no (colourbox.com)

Mastergrad i psykologi i Danmark

 

Spørsmål

Jeg har hørt at man kan komme inn på de siste årene av psykologutdanningen i København med bachelorgrad i psykologi fra Norge? Jeg har ikke gode nok karakterer til profesjonsutdanningen her hjemme, så sjekker andre muligheter. Er dette en løsning? Er det vanskelig å komme inn? Tusen tusen takk om dere svarer på spørsmålet mitt! :)

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei Jente, 19!


Takk for spørsmål! Du spør om noe som mange lurer på.

 

Svaret er at det ER mulig (per i dag) å søke seg inn på en klinisk mastergrad i psykologi i Danmark - med en norsk bachelor. MEN dette er ingen trygg vei å gå. Universitetene tar først inn egne bachelorgradstudenter. Om det blir noen ledige plasser, kan man søke på disse forutsatt at man har fag tilsvarende den danske bachelorgraden. Norske søkere mangler ofte enkeltfag. Her kan du se hvilke fag som inngår i den danske bachelorgraden samt hva København Universitet krever av søkere til master i psykologi.

 

Generelt sett vil jeg heller anbefale deg å  ta hele profesjonsutdanningen i ett land. Da slipper du å bruke år på KANSKJE å komme inn på klinisk master (kandidat) i Danmark. Du kan finne aktuelle land og opptakskrav på ANSAs sider om psykologi.

 

ANSA i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Tilbake til spørsmål og svar om Høyere utdanning i utlandet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om høyere utdanning i utlandet