Hopp til hovedinnholdet

Hvilke skoler i Telemark kan jeg ta helsefremmende arbeid som privatist?

Jente 19 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg har lest på nettet en eller annen plass om at det er få fylker som tilby privatisteksamen i vg1 programfag. Eksempelvis Helsefremmende arbeid, vg1 Helse og oppvekst. Hvilke fylker er det som tilbyr privatisteksamen i de fagene? Jeg bor i Telemark, og er usikker på om Telemark tilbyr de programfagene som PRIVATIST. Hvordan er eksamen i de fagene? Er det skriftlig eller er det muntlig praktisk? Jeg fikk en 3’er som standpunkt, kan jeg fjerne vg1 Helsefremmende arbeid og bytte det med et annet fag? Eller må jeg ta alle studiespes. fellesfag for å kunne gjør det?

Besvart 16.05.2018 19:24
 

Svar
Hei!
På vilbli.no står det at følgende videregående skoler i Telemark har helse og oppvekst; Bamble, Kragerø, Nome,Notodden, Rjukan, Skogmo og Vest -Telemark. Da du melder deg opp som privtist på privatistweb.no, vil du kunne velge en av disse skolene.
Det er tre programfag på vg1. Det er helsefremmende, kommunikasjon og samhandling og yrkesutøvelse. Det er skriftlig eksamen hvis du skal ta de  som privatist.Hvis du har tenkt og fortsette på helse og oppvekst på vg2, kan du ikke ta bort noen programfag fra vg1. Du trenger karakter i alle programfagene.
 
Håper du fikk svar på det du lurte på.
Rådgiver for videregående skole

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva vil det si å være privatist?

skriver (colourbox.com)

Mangler du fag fra videregående skole, eller vil du forbedre karakterene kan du ta fag som privatist. Men hvordan gjør man det? Og har du krav på undervisning?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Privatist
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om privatist