Hopp til hovedinnholdet

Hva kan jeg få hos NAV hvis jeg ikke får lærlingplass?

Gutt 20 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er snart ferdig på skole og søker lærling. Lever av stipend og lån nå fortiden og bor på hybel alene. Dt jeg lure på er da om jeg ikke får lærlingplass til sommern hva kan jeg gjøre da? Er det nån som kan hjelpe meg ifh husleie og leve kostnad? Er det nån jeg kan ha rett å få hos Nav? Til jeg finner meg bedre jobb fordi nå jobber jeg deltid og det er ikke kontrakten går utt snart?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei og takk for at du skriver til oss

Vi håper at du får deg en lærlingplass slik at du kan fortsette på det utdanningsløpet du har startet på.

Det NAV kan hjelpe deg med er råd og tips til jobbsøking. Vi vil anbefale deg å ta en kikk på disse jobbsøkertipsene. NAV har også egne ungdomssider på nav.no.

Det er lurt å registrere seg som arbeidssøker på nav.no, da kan du "abonnere" på stillingssøk. Det betyr at vi sender deg mail, nå det dukker opp nye aktuelle stillinger.

NAV kan også tilby forskjellige kurs som er rettet mot arbeid, og som skal styrke dine muligheter for å få jobb. Går du på kurs via NAV så kan du søke om tiltakspenger. Du kan også forhøre deg med arbeidsplasser om du kan få praksisplass hos dem, slik at du får mer jobberfaring. NAV må godkjenne praksisplassen, og du kan søke om tiltakspenger. Du kan lese mer om individstønad her.

Ønsker deg en fin dag og lykke til videre :-)

Hilsen NAV i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan skrive jobbsøknad?

Skrive på PC (colourbox.com)

Hvordan formulerer du en søknad? Hva er viktig å ha med? Ung.no gir deg tips til jobbsøknaden.

Les mer

Lærlingers rettigheter og plikter

lærling (colourbox.com)

Er du ferdig med Vg2 og skal bli lærling i bedrift? Da er det mange ting å huske på. Pass på at du gjør det som kreves av deg, og at du får de rettighetene du har krav på!

Les mer

Slik skaffer du læreplass

søke læreplass (colourbox.com)

Går du et yrkesfaglig utdanningsprogram? Skal du snart ut i læretid, men er litt usikker på hva det egentlig innebærer? For å kapre læreplass i drømmebedriften, er det lurt å starte jakten tidlig!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Arbeid / jobb
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om arbeid / jobb