Hopp til hovedinnholdet

kommer mest sannsynlig ut av ungdomskolen med 3.6 eller 3.7 i snitt

Jente 16 år
 

Spørsmål

Okey.. jeg suger litt på skolen og kommer mest sannsynlig ut av ungdomskolen med 3.6 eller 3.7 i snitt. Ok ikke det beste men jeg prøvde da. Går det Ann å komme inn på en vidregøende som feks har 4 i snitt? Selv. Jeg har 3.6? Bor i oslo.

Besvart 13.06.2018 16:24
 

Svar
Hei, og takk for spørsmålet ditt!


Hvor gode karakterer du må ha for å komme inn på et bestemt utdanningsprogram, eller videregående skole, varierer fra år til år og fra skole til skole. Dette er nemlig helt avhengig av hvor mange som søker det samme året som deg, og hvor gode karakterer disse søkerne har. Derfor er det dessverre umulig å vite på forhånd om du kommer inn akkurat der du ønsker eller ikke. Men du kommer helt sikkert inn på en skole, selv om du ikke nødvendigvis får førstevalget ditt, da alle har rett til plass på en videregående skole i Norge.  

Om du ønsker en pekepinn kan du kontakte Inntakskontoret i fylket der du bor og spørre hva karaktergrensen på ulike utdanningsprogram ved ulike skoler var var i fjor. De plikter ikke å opplyse om dette hvis de ikke ønsker, men det kan være verdt et forsøk.
 
Masse lykke til, og stå på videre! 

 

Hilsen utdanningsrådgiveren, Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Ungdomsrett = rett til videregående opplæring

Ungdomsrett (ung.no)

Ingen kan tvinge deg til å gå på videregående, men i Norge har du rett til skoleplass eller annet opplæringstilbud. Her kan du lese mer om ungdomsrett og hva retten innebærer.

Les mer

Søkt videregående skole - hva skjer nå?

Spent jente (colourbox.com)

I juli er førsteinntaket til videregående skole klart. Kommer du ikke inn der du helst vil, kan det likevel finnes muligheter. Her kan du lese om inntakene, hva du må huske på, svarfrister og ventelister.

Les mer

Hvor gode karakterer må du ha for å komme inn?

Poeng utdanning

Er du usikker på hvor mange poeng du må ha for å søke videregående skole eller høyere utdanning? Denne artikkelen viser hvordan du kan regne det ut selv.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Videregående skole
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om videregående skole