Vil det påvirke vitnemålet mitt hvis jeg tar portugisisk som privatist? Hopp til hovedinnholdet
menu Meny
search
Spørsmål og svar
search
Spørsmål og svar

Vil det påvirke vitnemålet mitt hvis jeg tar portugisisk som privatist?

account_circle

SPØRSMÅL

Hei! Jeg går nå på SSP VG2. Jeg har gått på Ungdomskole i utlandet, og da jeg kom tilbake til Norge for å gå på Vgs, så måtte jeg ta Tysk I som fremmedspråk. Det var pga at jeg ikke hadde bevis på at jeg hadde hatt fremmedspråk på ungdomsskolen. Jeg hadde Tysk I i vg1 og har det nå hittil på vg2. Men, jeg vil gjerne ta biologi 2 på vg3. Dessverre krasjer Tysk I og biologi 2 på vg3. Heldigvis kan jeg flytende portugisisk, både muntlig og skriftlig. Derfor skal jeg ta det som privatist, og dermed søke fritak i Tysk for resten av vgs (siden fremmedspråk kravet vil bli dekket med portugisisk II muntlig + skriftlig). Spørsmålet mitt er: 1) hvis jeg tar fritak i Tysk, vil jeg få et vanlig VGS vitnemål akkurat som alle andre? 2) Vil jeg ha rett til å få støtte fra lånekasse for å gå på universitet (og ta utdanning) i utlandet? 3) Kan dette fritaket påvirket meg negativt med tanke på mangel av fremmedspråk timer/ karakter på VGS? Hilsen Jente på 17 år :)

account_circle
AKTUELT NÅ

Kjønnsnormer - vi er alle forskjellige

I samfunnet vi lever i finnes det ulike forventninger om hva som er "guttete" og "jentete". Vi er alle forskjellige uavhengig av kjønn og det er kun du som har fasiten om deg selv.

Les mer

Gode råd om nettvett du bør følge

Her får du rådene du trenger for å være mest mulig trygg på nettet!

Les mer

Homofobi i skolegården

Har du opplevd å få slengt skjellsord som "homo" og "lesbe" etter deg på skolen? Du skal ikke måtte godta å bli mobbet uansett hvilken seksuell orientering du har.

Les mer