Hopp til hovedinnholdet

Orker ikke å gå på skolen

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei:-) jeg har ikke hatt det så bra på skolen og har egentlig veldig lyst til å gå på nettstudie når jeg starter på vgs, men har veldig lyst til å ta musikk, dans og drama, men går det an å ta på nettet? i så fall hva slags nettstudier? Hvis ikke, hav bør jeg gjøre for å få det bedre? Mange dager later jeg som om at jeg er syk for å være hjemme. Orker ikke skolen eller å gå ut av huset. Håper dere skjønte spm mitt.

Besvart 11.02.2019 15:55
 

Svar
Hei

Så leit å høre at du ikke har det så bra, og sliter med å gå ut av huset!

Du sier ikke noe om hva som er vanskelig for deg? Blir du mobbet? Er det noen som ikke er snille med deg?

Dette må du gjøre noe med, og start med å snakke med dine foreldre! Hvis du synes det er vanskelig å snakke med dem, kan du skrive det på et ark og vise de det, eller vise de ditt spørsmål og svar fra oss.

Du kan også snakke med din kontaktlærer eller en lærer du føler deg trygg på, slik at du kan få hjelp til en bedre skolehverdag.

Helsesøster/helsesykepleier kan du gjerne snakke med. Hun har kunnskap og erfaring å snakke med ungdom om mange ulike ting, og kan sammen med deg snakke med skolen. Det er godt å dele sine tanker og følelser med en voksen, og få støtte og hjelp videre.

Ikke vær engstelig for å snakke med noen, og hjelp kan du få!

Når det gjelder nettstudier, er dette noe du kan snakke med en rådgiver på skolen din. Det blir nok vanskelig å ta videregående på nettet, og spesielt musikk, dans og drama. Men det er enda noen år til du skal på videregående og mye kan heldigvis endre seg og bli mye bedre for deg!

Ønsker deg lykke til videre, og snakk med noen om hvordan du har det!

Les gjerne artiklene nedenfor.

Vennlig hilsen Helsesykepleier, Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Du har rett til rådgiving på skolen

Husk avtale hos rådgiveren (ung.no)

Som elev har du rett til hjelp for å finne deg til rette på skolen, og til å ta gode beslutninger og fremtidige yrkes- og utdanningsvalg.

Les mer

Når skolen er et ork

Gutt sover (colourbox.com)

Du sliter med å komme deg opp når vekkerklokken ringer. Karakterene synker. Du syns skolen er et ork og blir kvalm ved tanken på å komme deg dit. Fins det noe du kan gjøre for å øke skolemotivasjonen?

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting!

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Er det vanskelig å snakke med foreldrene dine om personlige ting? Det er ikke så rart. Jo eldre du blir, jo mer avstand opplever du nok til dem og det er normalt. Men foreldre er ikke like håpløse som du tror.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Videregående skole
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om videregående skole