Hopp til hovedinnholdet

Opptakskrav og finansiering ved UCL og LSE.

Gutt 17 år
 

Spørsmål

Hei, jeg ønsker å studere økonomi England og har et par spørsmål knyttet til dette. Det er først og fremst UCL og LSE som er målet. -Hva er snittet for å komme inn på disse skolene? -Hvor mye koster det i året å studere og bo på disse skolene? Og hvor mye av dette blir dekket av lånekassen? -Finnes det en god måte å komme i kontakt med norske elever som studerer på disse skolene? -Hva er de største forskjellene på LSE og UCL? -Hvordan forbereder man seg best mulig på å studere på engelsk? Jeg har nettopp startet i andre klasse på videregående, så det er litt tidlig å forutsi karakterer. Men jeg regner med at jeg vil ligge på rundt 5.6 i snitt når jeg er ferdig. Mvh gutt(17)

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Så bra at du ønsker å studere på UCL eller LSE. Britiske universiteter gjør en helhetsvurdering av alle søkere. I tillegg til gode karakterer er motivasjonsbrevet og referanser veldig viktige.

DU finner det meste av informasjon om disse skolene på UCAS www.ucas.com . Som veiledende snitt for å komme inn på UCL står det en IB på 39 – som tilsvarer en 5,57 snitt. På LSE står det en snitt på IB på 38, som tilsvarer en snitt på vitnemål på 5,43.

LSE har en egen side med info for norske søkere: www.lse.ac.uk/study/informationForInternationalStudents/countryRegion/PDFs/norwayCountryFlier.pdf

UCL har også en egen side: www.ucl.ac.uk/prospective-students/international/countries/europe/norway

Begge skoler ligger på tilleggsstipendsliste fra Lånekassen, det vil si at du får ekstra stipend for å dekke skolepenger. Lånekassen justerer hvert år hvor mye du kan få i lån og stipend og du vil finne info om hvor mye du kan få i støtte på vår side www.ansa.no/finansiering. På vår side www.ansa.no/erfaringsrapporter kan du finne ut mer om forskjellige skoler i London-området, men det beste er å ta kontakt med norske studenter som går på disse skolene. Det er norske studenter på mange universiteter i UK. Du kan komme i kontakt med dem gjennom deres egen side www.ansa.no/uk eller facebookgruppene deres «ANSA UK», «ANSA London», etc.

Du kan forberede deg til å studere på engelsk med å begynne å lese faglitteratur på engelsk. Dersom du har muligheten til å reise og besøke noen universiteter på «Open days» kan du stille direkte mange spørsmål og ha en følelse om hvordan det er å bo og studere i et engelsktalende land.

 

Håper infoen hjelper,

ANSA i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Studier i utlandet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om studier i utlandet