Hopp til hovedinnholdet

Kan man reise på språkreise til Frankrike når man er 11 år?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er egentlig 11 år men siden dere ikke hadde det som et alternativ, tok jeg 13. Jeg har veldig kyst til å dra til Frankrike Paris, eller Quebeq for å lære Frank selvom jeg bare er 11 år. Jeg har undersøkt litt om Ef feks, og det stod at det er en aldersgruppe fra 10-14 ør, men det er engelsk. Jeg er veldig god i engelsk, og faktisk veldig mye mer en det man forventer av en 6.klassing. Lurte på om man kunne det? Evt hvordan og hva og sånt? Kanskje dere kan si hvordan det er og om det går? Tusen takk<3 J11

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Så flott at du undersøker muligheter - språkreiser er en spennende mulighet for å lære andre lands kultur og få nye venner! De fleste språkreiser er for ungdommer, men både EF og STS har junior språkreiser for barn mellom 10-14 år. Det er imidlertid riktig som du sier at disse reisene i hovedsak går til engelskspråklige land. Hvis du ønsker å høre om de vurderer å utvide tilbudet til å omfatte franskspråklige land for neste år, er det nok best å ta kontakt med for eksempel EF eller STS direkte - send dem en mail og spør! Tilbudet for barn er nok ikke så omfattende, siden det i hovedsak er eldre ungdommer som reiser på språkreise, slik at du må nok ta høyde for at det kun blir tilbud mot engelsk som er aktuelt - men det koster uansett ingenting å spørre. Hensikten med en språkreise for barn er minst like mye å skape gode vennskap med det sosiale og aktiviteter som arrangeres, som selve språket. Derfor er det kanskje ikke så viktig om man reiser til England eller Frankrike.

Vennlig hilsen

Veiledningssenteret Follo i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Nyttig å vite om språkreise

Flere og flere ungdommer ønsker å komme seg ut i verden for å oppleve kultur, lære språk, eller for å få litt sol på kroppen. Her får du en guide om hva som er viktig å huske på.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Studier i utlandet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om studier i utlandet