Hopp til hovedinnholdet
search
Spørsmål og svar
search

Hva må til for å kunne studere i USA?

account_circle

SPØRSMÅL

Hei! Har veldig lyst til å studere på college i USA etter videregående, men så er jeg ikke helt sikker på hvordan dette fungerer. Så spørsmålene mine er: 1. Hva er "requirements" for å kunne søke/komme inn på college i USA? Må jeg ta SAT, i så fall, hvordan gjør jeg dette? Og er den vanskelig? Hvor kan jeg få hjelp til å bestå denne? 2. Hva koster college, og får man evt. årene dekket hos lånekassen? 3. Hvordan får jeg oppholdstillatelse i årene når jeg går på college? Og blir det lettere og få green card etter college? 4. Hva er mulighetene mine etter college, og hvordan type "degrees" ol. får jeg, og hvordan kan disse hjelpe meg ved å få jobb senere? 5. Har snittet mitt/fravær ol. fra videregående noe å si? Eller er det bare resultatet mitt på SAT som teller? 6. Er de ulike "degrees" jeg tar, gyldige i norge? 7. Gir det meg noen fordeler å ha gått på college i USA? At jeg blir mer "attraktiv" for arbeidstakere ol. senere? 8. Får jeg ikke sett familien min på alle 4 årene?

account_circle
AKTUELT NÅ

Hvordan takler jeg mørketiden?

Mange som bor i Nord-Norge sliter i mørketiden. Hvordan påvirkes du av mørketiden, og hvordan kan du takle den mørke årstiden? Det har ungdomsjournalist Amalie svar på.

Skrevet av ungdomsjournalist Amalie.

Les mer

Råd til deg som sliter med eksamensangst

For mange elever og studenter oppleves eksamensresultatet som svært avgjørende, og mange reagerer med stress- og angstsymptomer. Hvis du er en av dem, er du ikke alene.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer