Hopp til hovedinnholdet

IB før økonomi i Australia?

Gutt 16 år
 

Spørsmål

Hei jeg vurderer å studere økonomi (markesføring og administrering av bedrift) i Australia etter videregående. og har noen spørsmål. Jeg går pre ib og skal nå velge mellom vanlig studie og ta programfagene eller ib. Jeg lurer på om det er fordel å gå ib, også lurer jeg på om det meste går på snitt innenfor økonomi utdanning eller om jeg burde ta realfag. Også lurer jeg på om det er vits å ta r matte selvom jeg nå har på 5 i t matte. Jeg lurer også på om det kan være greit å ta psykologi innenfor samfunnsfag da ib ikke tilbyr økonomi på skolen min. Videre lurer jeg på om det er vanskelig å få jobb i Norge etter å ha studert i Australia. Og hvilke av de Australske univeristetene som har best annerkjennelse og som oppfyller alle kravene for arbeid i Norge. Jeg har hørt mye bra om University Of Melbourne. Jeg har hørt at mange har sagt at det er vanskelig å få arbeidstillatelse i Australia og som tidligere nevnt at det er vanskelig å få jobb i Norge. England/USA/Australia hva er best?takk

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei,

så spennende at du vil studere i Australia!

Først spør du om du burde gå IB før du studerer i Australia. Det kan sikkert ha noen fordeler, som at du blir tryggere på å studere på et annet språk. Mitt inntrykk er likevel at de fleste som har engelsk pensum på universitet og høyskole, synes det går helt greit, selv om de ikke gikk IB.

Hvis du allerede er ganske komfortabel med engelsk, tror jeg altså at du vil klare deg fint uansett.

Du vurderer også realfag. På økonomistudiene i Australia blir man ofte tatt inn bare på snitt (og generell studiekompetanse), men ved enkelte økonomiskoler og -studier i Australia kan det være krav om ekstra matematikkfag. Da kan du komme til å trenge for eksempel R-matte. Dette kan du enkelt ta ved realfag, men noen ganger kan det gjøres under IB hvis du gjør en avtale med skolen. Eventuelt kan du også ta realfag som privatist på siden av eller etter videregående.

Med andre ord tror jeg ikke at du lukker så mange dører uansett om du velger IB eller realfag, selv om det kan tenkes at du må ta et ekstra mattefag eller to under eller etter IB.

Jeg anbefaler deg å tenke på om du synes IB virker gøy, og velge etter det.

Du spør også om det gjør noe om du velger samfunnsfag med psykologi. Igjen tror jeg at det sjeldent vil være et problem, siden det også gir deg generell studiekompetanse, og det ofte er det eneste opptakskravet (i tillegg til gode nok karakterer)

Les mer om å studere økonomi i Australia her.

Du har også noen spørsmål om jobbsjanser, og hvilke land og skoler som er best. For å få svar på dette vil jeg anbefale deg at du kontakter ANSA. De gir gratis hjelp til nordmenn som studerer, eller ønsker å studere, i utlandet. De kan også gi deg svar på hvilke studiesteder som har hvilke opptakskrav og lignende.

Håper svaret var til hjelp. Lykke til!

Vennlig hilsen

UngInfo Oslo i samarbeid med ung.no

UngInfo er et informasjonssenter for alle under 27 år.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

10 steg til utdanning i utlandet

Gutt jobber på skolen (colourbox.com)

Drømmer du om å studere i utlandet? ANSA har hjulpet norske studenter med å realisere denne drømmen i 60 år – her gir de deg sine ti beste tips!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Studier i utlandet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om studier i utlandet