Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg studere business/entreprenørskap i Filippinene?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei, jeg vil utdanne meg innen Buisness/Entreprenørskap, men jeg vil gjerne studere i Filippinene. Men er det et dårlig utgangspunkt, hvis jeg har tenkt å bo og jobbe i Norge etter utdanningen? Jeg har søkt rundt og har ikke funnet noen norske organisajoner som tilbyr utveksling eller ta en grad i Filippinene. Går det ann for meg til å utveksle eller ta en bachelor grad på Filippinene? Vil det godkjennes i Norge? Hvordan vil jeg se ut i arbeidsmarkedet i Norge etter å studert i Filipinene? Vil Lånekassen dekke utdanninga mi der? Eller må jeg betale «tuition fee» selv? Etter å ta en bachelor i Filippinene kan jeg ta en master i Norge?

Besvart 15.10.2018 18:42
 

Svar
Hei jente 16 år,

Du kan studere business og/eller entreprenørskap i Filippinene. Dette er ikke grader som fører frem til yrker hvor man trenger godkjenning av norske myndigheter, så det vil ikke være et formelt problem for deg å studere der. Det blir opp til potensielle arbeidsgivere å vurdere din kompetanse, og det kan ofte være et pluss å ha erfaring fra et fremmed land og ha lært seg solid engelsk. 

Det kan også være mulig å reise på utveksling til Filippinene, men dette spørs på hvilket norske lærested du går på og hvilken grad du tar. Alle de norske lærestedene har forskjellige utvekslingsavtaler, og det varierer også fra grad til grad hvilket tilbud som finnes. Du finner mer info om det på nettsidene til de forskjellige universitetene og høyskolene.

Du kan få støtte fra Lånekassen til å ta en bachelorgrad i Filippinene på godkjente læresteder. Du kan se en oversikt over læresteder som Lånekassen har godkjent de siste årene på denne siden. Det kan også være mulig å studere andre steder, men da må du gjerne søke om en forhåndsvurdering fra Lånekassen.

Det er NOKUT som vurderer utenlandske utdannelser, og de kan gi deg et bevis på hvor mange år dine studier i utlandet tilsvarer i norsk høyere utdanning. I Filippinene er de to første årene av bachelorgraden ikke regnet for å være på samme nivå som norsk høyere utdanning. Hvis du vil søke opptak på mastergrad i Norge må du derfor studere minst fem år på bachelornivå i Filippinene, slik at du får 180 "norske" studiepoeng for høyere utdanning. En norsk treårig bachelorgrad tilsvarer 180 studiepoeng.

Lykke til!

Hilsen ANSA i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

10 steg til utdanning i utlandet

10 steg til utdanning i utlandet

Drømmer du om å studere i utlandet? ANSA har hjulpet norske studenter med å realisere denne drømmen i 60 år – her gir de deg sine ti beste tips!

Les mer

Å søke på skole i utlandet

Student i utlandet (www.colourbox.com)

Om du skal søke på studier i utlandet er det flere ting du må huske på. Vi har laget en oversikt over det viktigste.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Studier i utlandet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om studier i utlandet