Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg studere medisin i Storbritannia?

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei Jeg går i Vg2, og tar kjemi, fysikk, matte (s1) og biologi1. I fjor fikk jeg 2 seksere og 3 femmere! I år tror jeg at jeg får alle karantene mine over 5 (mest sannsynlig 2 seksere og 2 5er). Men jeg er ikke så flink i Norsk, så det kan godt hende at jeg får 4 i norsk fagene. Men jeg ønsker gjerne å studere medisin i England. Hva er opptakskravene? Går det bra at jeg har noen 4ere så lenge jeg har snitt over 5? Hvor mye må jeg forvente å bruke av penger? Tenker f.eks på Oxford og Cambridge

Besvart 03.03.2019 23:16
 

Svar
Hei jente 17 år,

Det er dessverre noen problemer med å studere medisin i Storbritannia. 

For det første er det nesten umulig å komme inn. Dette er fordi det bare er en håndfull plasser til internasjonale studenter på medisinstudiet. Medisin er et populært studie over hele verden, og det er derfor en ekstremt intens konkurranse om disse få plassene som internasjonale studenter kan søke på. Man konkurrerer derfor mot de beste søkerne fra hele verden. 

For det andre er medisinstudiet veldig dyrt i Storbritannia. På mange universiteter koster medisinstudiet mye mer enn du får i støtte fra Lånekassen. Hvis du søker om fullt lån, tilleggslån og får tilleggsstipend fra Lånekassen må du likevel betale over 400 000 kroner av egen lomme i skolepenger hvis du skal studere medisin på Oxford.

I tillegg fører Brexit ved seg usikkerhet. Det er ikke avklart hva som vil skje med de som tar helsefaglige utdannelser i Storbritannia, og som ønsker å jobbe i Norge senere. Det er derfor usikkert om man vil få autorisasjon som lege i Norge eller ikke. 

Det finnes mange andre land man kan studere medisin i. For eksempel Karolinska universitet i Sverige blir regnet for et av de beste universitetene for medisin i Europa. Du kan se mer på land du kan studere medisin i på ANSAs sider om medisin i utlandet.

Hilsen ANSA i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

10 steg til utdanning i utlandet

10 steg til utdanning i utlandet

Drømmer du om å studere i utlandet? ANSA har hjulpet norske studenter med å realisere denne drømmen i 60 år – her gir de deg sine ti beste tips!

Les mer

Drømmer du om å bli lege?

Nærbilde av en lege i legefrakk med stetoskop (Kilde: Colourbox)

Her får du oversikt over hvilke opptakskrav som gjelder og hvordan utdanningen er bygget opp.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Studier i utlandet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om studier i utlandet