Hopp til hovedinnholdet

Hvor kan jeg finne kostskoler?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei, jeg har veldig lyst til å begynne på kostskole. om det skal være i ulandet eller her i Norge vet jeg ikke enda. jeg det virker utrolig spennende, men hvordan kan jeg gå frem til foreldrene mine om dette og hvordan finner jeg bra skoler. jeg har søkt litt på nett, men jeg syntes de fleste sier det samme. hvordan finner jeg en bra skole?

Besvart 09.04.2019 14:36
 

Svar
Hei

Så kult at du ønsker å gå på kostskole! 

Her ser du en hjemmeside for kostskoler i Storbritannia, kanskje du kan finne noe der. EF kan kanskje også være en fin side å lete på, men merk at dette først og fremst er skoler i England og USA. Det kan også være lurt å ta kontakt med ANSA, organisasjonen for norske studenter i utlandet. Jeg tror disse kan være det beste stedet å starte for å komme noe nærmere målet om å reise ut.

På spørsmålet om du hvordan du skal gå frem til foreldrene dine tror jeg ærlighet og åpenhet er viktig. Jeg tror det beste du kan gjøre for å fortelle dette til mor og far er å være åpen om hvorfor du ønsker å dra, og rett og slett sette seg ned med de og forklare hva du har lyst til og hvorfor. Og si gjerne at du har tenkt på dette en stund og at du har sendt spørsmål til oss.

Ikke nøl med å kontakte oss igjen, og ta utgangspunkt i linkene du ser i svaret.

Håper dette svaret var til hjelp. Lykke til! 

Vennlig hilsen 

UngInfo i samarbeid med ung.no 

UngInfo er et informasjonssenter for alle under 27 år. 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

VGS: Her er utdanningsprogrammene du kan velge mellom

Søk Vigo.no

Vil du utdanne deg ferdig til et yrke på videregående, eller tenker du å studere videre? Les om alle utdanningsprogrammene du kan velge på videregående her.

Les mer

10 steg til utdanning i utlandet

10 steg til utdanning i utlandet

Drømmer du om å studere i utlandet? ANSA har hjulpet norske studenter med å realisere denne drømmen i 60 år – her gir de deg sine ti beste tips!

Les mer

Hvem kan du snakke med om videregående skole?

Elev rekker opp hånda (colourbox.com)

Her finner du en oversikt over hvem du må snakke med for å få svar på spørsmål om eksamen, karakterer, inntak på vgs, vitnemål, omvalg eller utveksling, men også læreplass og ungdomsrett.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Videregående skole
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om videregående skole