Hopp til hovedinnholdet
Nervøs jente (colourbox.com)
Følg ung.no på Snapchat
Følg ung.no på Snapchat

Utdanne seg til lærer i UK

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg har allerede bestemt meg for hva jeg skal bli, og jeg skal bli en lærer! Skal da helst jobbe i barneskolen. Jeg og min storesøster har planer om å flytte til London når jeg fullfører videregående (skal gå på studiespes). Hvilke muligheter har jeg for å utdanne meg som lærer i London? Har prøvd å undersøkt en del, men finner ikke så mye om emnet.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei, og takk for spørsmål!

I Storbritannia heter almennlærerutdaningen for dem som vil jobbe på barneskole "Primary Education with QTS". Du kan finne frem til aktuelle skoler på søkemotoren UCAS.

 

KAN UTDANNINGEN BRUKES I NORGE?

I Norge er allmennlærerutdanningen 4-årig og kvalifiserer deg til å bli lærer i grunnskolen fra 1. -10. klasse. De to første årene av allmennlærerutdanningen er knyttet opp mot en rammeplan der du særlig lærer om norske forhold. Tilsvarende utdanning finnes derfor ikke i utlandet så du må selv passe på at du får en utdanning som ligner på den norske. Og kanskje må du ta opp noen fag når du kommer hjem.

 

Dersom du ønsker å ta hele utdanningen utenlands, kan du få utdanningen din vurdert av Utdanningsdirektoratet når du kommer hjem. Dette står på utdanningsdirektorratets hjemmesider om godkjenning generelt:

For å få godkjent utenlandsk lærerutdanning for tilsetting som lærer i Norge, må en ha utdanning og kompetanse tilsvarende det som kreves i norske regelverk. Utdanningsdirektoratet vurderer utenlandsk lærerutdanning opp mot kravene i opplæringsloven og tilhørende forskrifter.


Lykke til med studiene!

ANSA i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Studier i utlandet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om studier i utlandet