Hopp til hovedinnholdet

Folk setter seg ikke inn i sakene i media.

Gutt 14 år
 

Spørsmål

hvorfor setter folk seg ikke in i sakene so foregår i Syria og andre land som er glemt. jeg mener at det Norske folk burde skamme seg for de bryr seg bare i en stund men etter noen dager er alt glemt. fks nyhetene gir kun nyheter om ting der de kan få seer tallet til å øke, det er ikke bra etter mine meninger men burde jeg tenke som jeg tenker? eller burde jeg forandre mitt syn på mediene? jeg ønsker å få svar så fort som mulig.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det du reagerer på her er det nok mange som kjenner seg igjen i. Dessverre er det gjerne slik at media fort vender oppmerksomheten over på andre saker dersom det ikke skjer noen nytt og "spennende" i en alvorlig sak. Det må være veldig fortvilende for de som står igjen opplever det på kroppen når mediene "går lei" og retter fokus på andre saker. De føler seg fort sveket av verdenssamfunnet, for katastrofen går sin gang selv om pressen ikke informerer om den. Syria som du nevner er ett eksempel, men dessverre er det også en rekke andre konflikter og katastrofer i verden som får langt mindre pressedekning. Kikk på artikkelen under for mer info.

Det er vanskelig å gi deg noen godt svar på hva du skal tenke og føle, men det er flott at du i alle fall er bevisst på dette. Mediene må hele tiden balansere mellom ansvaret om å informere folket og det å ha nok lesere/treff. Det klarer de kanskje ikke like bra alltid, men det er viktig å huske på at det heller ikke er noen enkel oppgave. 

Hilsen redaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Valg, demokrati og samfunn
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om valg, demokrati og samfunn