Hopp til hovedinnholdet

Krenkelser på nett

Gutt 13 år
 

Spørsmål

Hei! Er det ulovlig å si noe stygt til andre, som for eksempel kys når man er 13 år ( kys betyr kill yourself ) hvis man mener det som tull men den andre tar det som stygt? Siden den kriminelle lavalderen er 15 kan man bli staffet av politiet da?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Jeg ser du lurer på om det er ulovlig å si noe stygt til andre, selv om det er tull. 
Om det du sier oppleves som krenkende og oppfattes som mobbing av den du sier det til så er det ulovlig. Uansett er det en stygg ting og si til noen, enten du gjør det på nettet eller ansikt til ansikt. Jeg vil oppfordre deg til å slutte å si ting som kan såre andre. Ting vi sier har konsekvenser og det kan være lurt at du tenker deg litt mer om før de sier ting som kan såre andre.

Selv om du er under den kriminelle lavalderen så kan det du gjør få konsekvenser for deg. Saken kan bli tatt opp til konfliktrådet og politiet kan bli involvert. Du kan lese mer her på Kripos sine nettpatrulje på facebook: 

www.facebook.com/nettpolitiet/

 

Hilsen

Kors på halsen i samarbeid med ung.no

På chat, mail & telefon (man-fre kl 14-22)
Korspahalsen.no - 800 333 21

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva sier loven om nettmobbing? Er det straffbart?

Jente blir mobba (colourbbox.com)

En venninne og jeg laget på gøy en nettside. Her skrev vi en del om andre på skolen, hvem som hadde ligget med hvem, hvem som hadde gjort forskjellige ting på fest, la ut bilder og sånt. Det meste av det vi la ut var helt sant. Nettsiden ble veldig populær og alle snakket om den. Nå har noen av de vi skrev om funnet ut at det var vi som laget siden. Kan de anmelde oss for mobbing eller noe sånt? Har vi gjort noe ulovlig?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Valg, demokrati og samfunn
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om valg, demokrati og samfunn