Hopp til hovedinnholdet

Hva kan jeg gjøre for familien min i Venezuela? 

Jente 14 år
 

Spørsmål

eg har familie I Venezuela, og om du ikke er klar over det er det en ekstrem krise der.. skal ikke gå på detaljer men jeg knekker sammen hver gang jeg tenker over det, her jeg sitter, spiser vafler, går på flere hobbyer og reiser mye. Jeg sitter her med en familie med godt nok penger, og klarer ikke la være hver gang jeg gjør noe sånt å tenke på familien min. De som er sultne, ikke kan ha mat med seg til skolen engang. Det er også et menneske som blir drept hverhalvtime!Jeg takler dette ikke! Hva kan jeg gjøre for å hjelpe dem? Hvordan kan jeg få folk til å åpne opp øynene! De for jo heller ikke reise inn hos oss pga noe at de ikke er flyktninger pg det ikke er krig, og at det er en annen verdensdel men disse menneskene trenger oss de og! jeg som 14 åring, ikke med jobb, stemmerett, osv. Folk vil ikke høre på en som meg? jeg har et sterkt ønske om at Norge kan få hjelpt dette landet eller tatt de inn til Norge, men sender brev til regjeringen er håpløst. (Harprøvdfør;DeAkterIkkeBrySeg

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til ung.no. Jeg skjønner at det er frustrerende og vanskelig å tenke på familien din i Venezuela ikke har det noe bra, og at du veldig gjerne vil gjøre noe for å hjelpe dem. Det er ikke lett å se at mennesker andre steder i verden har det vanskelig når vi har det så bra her i Norge. 

Det høres ut som du har mye engasjement, og en fin måte å bruke dette engasjementet på, kan være å engasjere seg i frivillig arbeid eller organisasjonsarbeid. Du bidrar kanskje ikke direkte med å hjelpe familien din, men du får muligheten til å være med å jobbe for at verden blir litt mindre urettferdig enn den kan virke som til tider. Kanskje finnes det noen organisasjoner som jobber med ulike land i Sør- Amerika som du kan oppsøke? Ta en titt på de vedlagte artiklene. 

Når det gjelder å bli hørt av politikere i Norge, er organisasjonsarbeid og politisk arbeid en mulighet. Du kan også arrangere en demonstrasjon, eller skrive leserinnlegg for å få oppmerksomhet rundt saken din. Legger ved noen artikler jeg synes du skal se på. 

Ønsker deg masse lykke til! 

Hilsen redaksjonen i ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan kan du påvirke?

Megafon (colourbox.com)

Er du engasjert i en sak som du mener får for lite oppmerksomhet? Eller synes du politikerne burde prioritere annerledes? Du har muligheten til å påvirke dette. Her får du noen tips til hvordan.

Les mer

Engasjert? Bli med i en organisasjon!

Ungdommer demonstrerer utenfor Stortinget i Oslo (foto: ung.no)

Hva brenner du for? Ønsker du å påvirke samfunnet rundt deg? Eller kanskje ser du etter nye venner? Å engasjere seg i en organisasjon gir mange fordeler.

Les mer

Frivillig arbeid i Norge

En jente og to gutter holder hverandre i hendene og løfter dem i været  (www.colourbox.com)

Ønsker du en mer meningsfylt fritid finnes det nok å gjøre. Finn ut hvordan du kan hjelpe, og få en oversikt over frivillig arbeid i Norge.

Les mer

Frivillig arbeid i utlandet

Jente i Afrika (colourbox.com)

Vil du jobbe med ville dyr i Afrika? Gårdsarbeid i Latin-Amerika, eller hjelpe til på et barnehjem i Romania? Få en opplevelse for livet, og gjør en innsats for andre med frivillig arbeid i utlandet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Valg, demokrati og samfunn
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om valg, demokrati og samfunn