Hopp til hovedinnholdet

Hvordan bli en topp politiker?

Gutt 16 år
 

Spørsmål

Jeg har meldt meg inn i unge høyre. Og jeg ønsker å bli topp politiker, hvordan blir jeg det? Men jeg er redd for å fortelle det til bestevennen min, for hun støtter SV og hun ble sint når jeg sa at jeg støtter høyre. Og jeg frykter at moren hennes skal bli sint på meg, for hun støtter også SV. Jeg er redd for at hun ikke skal være vennen min lenger. Også lurer jeg på om det er sant at høyre er et parti for de rike, og at de vil gjøre de fattige fattigere. Er det sant, vennen min sa det men jeg tror ikke det. Men må bare forsikre meg.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!
Jeg tenker at du ikke kan la bestevennen din bestemme over hva du skal mene. Hvis bestevennen din er en god venn, skal du bli godtatt for det du står for. Det er mange politiske partier å velge imellom. Hvis du mener at høyre er det partiet som står for det du mener, må du gå for det.Du bør sette deg inn i partiprogrammet for Høyre. Der vil du finne ut hva de mener om de ulike sakene.
Det er jo spennende at vi ikke alle er like og står for det samme. Kanskje du og bestevennen din kan få noen interessante diskusjoner. Det er jo bare sunt.
 
For å bli en toppolitiker, er det nok lurt å engasjere seg politisk fra du er ungdom. Så det å melde seg inn i et politisk parti og være engasjert og aktiv, vil nok gi deg fine erfaringer å ta med seg videre.
Rådgiver for videregående skole

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Valg, demokrati og samfunn
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om valg, demokrati og samfunn