Hopp til hovedinnholdet

Jeg føler at jeg er en nasjonalsosialist bare ikke særlig ekstrem en

Gutt 15 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg lurer på om det finnes en mindre ekstrem nasjonalsosialisme? Jeg føler at jeg er en nasjonalsosialist bare ikke særlig ekstrem en. For eksempel: jeg er ikke imot hudfarge,religion osv men jeg er veldig sånn imot at det kommer utenlendiger inn i landet, fordi at jeg er veldig sånn tradisjonslist og ikke har lyst at det skal komme masse andre religioner og fordi da blir jo norge veldig multi-culturisme. Går liksom bra vis de er en minoriet, men har ikke noe imot andre religioner. Så er jeg da nasjonalsosislist? Og mindre ekstrem en?(visste ikke korda emne)

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du tar kontakt med Ung.no.

Det er ikke sannsynlig at du er nasjonalsosialist. Nasjonalsosialisme henger gjerne sammen med ekstremisme. Ikke bare fordi nasjonalsosialisme faktisk er nazisme (nazisme er forkortelse for Nationalsozialismus, den tyske nasjonalsosialismen på 30-tallet), men også fordi verdensanskuelsen til ideologien er ekstrem. Blant annet bygger ideologien på antisemittisme, rasisme og mistillit til demokratiske styreformer. Det kan du lese mer om i Store norske leksikon, eller på Antirasistisk Senter sin skolenettside.

Du skriver at du ikke er mot hudfarge eller andre religioner, men at du ikke ønsker at det skal komme masse andre religioner til Norge (med unntak hvis de forblir en minoritet). Det er lov til å bekymre seg for utviklingen i landet du bor i. En måte å jobbe for den utviklingen du ønsker, kan være å melde seg inn i et politisk ungdomsparti som deler de antirasistiske verdiene dine og som ønsker en ansvarlig utvikling. 

Håper dette er til hjelp. Lykke til!

Hilsen Antirasistisk senter i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva er rasisme?

Beskytter seg med å holde opp hånda (colourbox.com)

Rasisme er å rettferdiggjøre at man behandler noen dårligere fordi de har en annen hudfarge, religion, kommer fra et annet land eller har en annen etnisk opprinnelse.

Les mer

Her er lovene som forbyr rasisme og diskriminering

Rasisme-kort (colourbox.com)

Visste du at Norge har en egen rasismeparagraf? Og at vi også har vår egen diskrimineringslov, som skal sørge for at ingen behandles dårlig på grunn av sin etnisitet, hudfarge eller etniske opprinnelse.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Valg, demokrati og samfunn
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om valg, demokrati og samfunn