Hopp til hovedinnholdet
Zelda © Lina Neidestam, distr. strandcomics.no
Zelda © Lina Neidestam, distr. strandcomics.no

Når man stemmer på parti, skal man da stemme det man tror gavner en selv mest eller folk flest?

 

Spørsmål
Når man skal stemme på et politisk parti, skal man da stemme det man tror gavner en selv mest, eller skal man stemme det man tror gavner folk flest, selv om man da personlig kanskje ikke får så mange fordeler?
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Ja, det var et godt spørsmål. Det er nok ingen fasitsvar på spørsmålet, men det ideelle måtte være å stemme på et parti man mener fører en politikk som er til det beste for folk flest OG en selv på samme tid. Mange vil nok mene at det mest prisverdige vil være å stemme for at folk flest skal få det bedre, men jeg tror det ligger i menneskets natur at man alltid tenke på seg selv og ser verden fra eget ståsted. Jeg tror med andre ord at egne interesser alltid vil skinne gjennom i større eller mindre grad. Som sagt er det ingen føringer på hvordan du skal stemme, men heldigvis vil de fleste oppleve at det er et samsvar mellom egne interesser og det man selv mener er til det beste for folk flest.

Hilsen ung.no
Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Valg 2017
Tilbake til spørsmål og svar


Quiz: Hva vet du om barnevernet?

Hva er et fosterbarn?

ukens tema

Skolehverdag

kommentar

#forhomofile: Jeg synes det er helt fantastisk når folk er åpne homofile. Flere ganger møter jeg folk og tenker, skulle ønske de var hetero, for de er jo DRITKULE. Men først å fremst, hvis du er homofil, ikke vær redd for å komme ut av skapet. Jeg tror ikke folk tror det er så rart som du kanskje forestiller deg. Og hvis folk har et problem med homofile, har de ett seriøst problem med hjernen sin også. Det å være homofil er like normalt som det å være hetro. Folk som ikke greier å skjønne dette, greier heller ikke å sette seg inn i den moderne verden. Det kan selvfølgelig være et lite sjokk for venner, familie og dine nærmeste, men hvis de godtar deg som du er, så godtar de dette også. Det burde de i hvertfall. Sånn som vi lever nå så synes jeg egentlig at det er unødvendig å måtte si at det er helt greit å være homofil, lesbisk, trans .osv. Dette burde folk skjønne fra før. Hvis sånn du er ikke skader noen eller særer noen så må du vise det. Verden trenger flere originale personer. Jeg går på en skole der nesten alle er klonet. Det er bare dure klær og dyre ting, og nesten alle de som er populære er kjempeslemme. Sånn burde det ikke være Lik denne kommentaren hvis du er for en ny og bedre verden. Les innlegg Liten pil høyre