Hopp til hovedinnholdet

Holder mye på med hest, og nå har vennene mine sluttet å invitere meg

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er en jente på 16 år som har et slags problem. Jeg har egen hest og holder som regel på med den på fritiden og i helgene, pga av at jeg prioriterer hesten min en del har jeg måtte si nei til flere av vennene mine. Før ble jeg alltid invitert på så mange fester og bursdager, men nå har jeg ikke blitt Innvitert på noe! Detter sårer meg veldig, spesielt når jeg får videoer og bilder av vennene mine som er ute og fester, mens jeg bare sitter hjemme. Jeg overhørte også mange i klassen som sier at de hadde sex med den og den gutten på den og den festen, mens jeg har ikke engang kysset noen! Hva skal jeg gjøre? Jeg har også en lillesøster på 10 år som holder på med hest, og jeg ønsker ikke at hun skal komme i samme situasjon.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Det er jo slik at hvis en person hele tiden sier nei til å være med på ting, så tenker man etter hvert at de ikke ønsker det eller at de aldri kan. Hvis du aldri er med på ting kan det også være at de glemmer deg litt, bare fordi du ikke pleier å være der. Dette kan du jo gjøre noe med! Det er helt greit at du holder mye på med hest og at du er opptatt med slike fritidsaktiviteter, men det er viktig å også ta seg tid til venner. Om du har en tettpakket timeplan er det jo desto viktigere å planlegge. Hvis du ofte må si nei, så vær heller den som spør! Planlegg i forveien og vær opptatt av å holde den avtalen. Du har jo noe tid selv om du holder mye på med hesten! Hva med å invitere en venninne med deg  for å stelle med hesten, om dere får lov til å ha andre med i stallen? Det synes de helt sikkert er kjempegøy. Kanskje kan de få lov til å prøve å ri? Da vil du jo ha noen å dele interessene dine med, samtidig som du får bedre tid til venner.

I tillegg bør du gjøre vennene dine klar over at du ønsker å være med. Si at du er klar over at du er mye opptatt, men at du setter veldig pris på å bli invitert. Si at du ønsker veldig gjerne å være sammen med dem, men at det krever litt planlegging fra din side. Du holder jo neppe på med hesten på lørdagskvelden eller fredagskvelden, og det kan du fortelle dem. De må bare få vite at du ønsker å være med og at du fortsatt liker å være sammen med dem! I tillegg kan det være lurt å invitere dem hjem til deg en gang, slik at det ikke bare blir de som inviterer. Det må gå begge veier!

Mvh Ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vennskap
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vennskap