Hopp til hovedinnholdet

Usikker på om venninnen min er falsk..

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg har et lite problem. Jeg er veldig usikker om en vennine av meg er falsk. Når jeg er med henne, snakker hun ofte bare om gutter og det som er problemene med hennes. Men det er egentlig greit. Men det som er problemet er at den gjengen jeg er med, sier at hun er falsk og at jeg ikke bør være med henne, og jeg tror det kan være sant. De jeg er med kan jeg stole kanskje 95% på, og jeg er litt enig i det de sier. En gang når jeg skulle være med denne personen, skulle vi hjem til henne, så gikk vi på kjøkkenet hennes, for hun skulle hente en fyrstikk eske fra moren hennes. Så sa hun at jeg ikke skulle si noe. Etter det gikk vi i garasjen utenfor huset, så tok hun røyk fram og begynte og røyke. Jeg skjente at jeg stokk, fordi jeg ante ikke at hun røykte og jeg var litt beskymret for henne. Og hun så mot meg, og smilte som om hun prøvde at jeg skulle være redd for henne eller at hun prøvde å være tøff og modig. Jeg føler hun er litt falsk, men jeg syns synd på henne

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Jeg skjønner godt at du er litt usikker på dette vennskapet. Det er ikke uvanlig å føle seg usikker når det gjelder venner. Jeg ser at hennes røyking og samtaleemner kan få deg til å føle deg usikker. Det er ihvertfall klart at dere har ulike interesser og at dere liker å snakke om ulike ting. Det kan jo være en idé å ta litt avstand fra henne og se hvordan du føler deg med det. Man skal ikke trenge å være i et vennskap som kjennes falskt og ukomfortabelt.

Lykke til!

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vennen min har det vanskelig - hvordan kan jeg hjelpe?

Trøster venninne (colourbox.com)

Ser du at en av vennene dine har det vanskelig? Har en venn betrodd seg til deg om noe som gjør deg bekymret? Slik kan du hjelpe.

Les mer

Ikke så gode venner lenger?

Venninner (colourbox.com)

Har bestevennen din begynt på en ny skole? Eller har dere så forskjellige interesser at dere ikke lenger har noe å snakke om? Fortvil ikke. Du kan redde vennskapet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vennskap
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vennskap