Hopp til hovedinnholdet
Gutt spiller på PC (colourbox.com)
No nudes for ypou - #ikkegreit (ung.no)
No nudes for ypou - #ikkegreit (ung.no)

Hvordan kan jeg hjelpe en venn som er spilleavhengig?

Gutt 15 år
 

Spørsmål

Hei vennen min er avhengig av noe som heter scgo bettig og han er ute av kontroll. Han klarere ikke å konrolerer seg han har spillt bort flere tusen kroner ogi dag så droppet han trening og han pleier å tisse på en flaske så ham kan bruke mer tid på å spille bort penge sine. Hva kan jeg gjøre for å hjelpe han?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Så fint at du vil hjelpe en venn som er spilleavhengig. Det er vanskelig å hjelpe noen som er spilleavhengig, men jeg kan gi deg noen tips.

For å kunne hjelpe noen som er spilleavhengig så er det bare mulig å gjøre det når den som er avhengig ønsker å slutte. Derfor er det viktig at du tar opp spilleavhengigheten med vennen din når han ønsker å slutte å spille. Det kan være når han angrer seg etter spillingen eller har avsluttet en spillerunde som ikke gikk så bra.

Vær forståelsesfull. Ikke anklag vennen din. Fint om du kan gi vennen din fakta om hva spillingen fører til. Lytt til det vennen din sier. Du kan også si hva spillingen gjør med deg, for eksempel at du blir lei deg når du ser hva spillingen gjør med han. For eksempel at ha dropper treningen.

Husk samtidig å sette grenser for deg selv. Ikke lån bort penger til vennen din! Det er vennen din sitt ansvar å slutte med spillingen.

Det finnes en hjelpelinje som vennen din kan ringe om han ønsker hjelp til å slutte å spille. Det er telefonnummer: 800 80 040.

Vennen din kan også ta kontakt med sosiallærer/rådgiver på skolen, helsesøster eller fastlegen for å få hjelp i forhold til spilleavhengighet. Det kan være fint om han også kan snakke med foreldrene sine.

Ønsker deg lykke til. Legger artikler under svaret som du kan lese.

 

Hilsen Helsesøster.

I samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Slik hjelper du en venn med spilleproblemer

Biter negler

Kjenner du noen som sliter med spilleavhengighet, men er usikker på hvordan du kan hjelpe? Her er rådene for deg som ønsker å hjelpe.

Les mer

Slik er du en god venn!

To kamerater under vann (colourbox.com)

Det er faktisk viktig og lære seg å være en god venn. Ikke bare når vennene dine har det vanskelig og trenger deg litt ekstra mye, men ellers også.

Les mer

Sjekk om du er avhengig av pengespill

Spillkort (colourbox.com)

Klarer du ikke å kontrollere lysten til å spille - selv når du ikke har penger? Da kan du være spilleavhengig. Les mer om symptomene og årsakene til spillproblemer her.

Les mer

Dette kan du snakke med helsesøster om

Helsesøster

Helsesøster kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Spill
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om spill


Quiz: Hva vet du om prevensjon og graviditet?

Må foreldrene dine være med å bestemme om du skal ta abort?