Hopp til hovedinnholdet

Er hun en falsk venn?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei Jeg vil gjerne ha råd om en situasjon som skjedde for noen par uker siden. En veldig nær venninne av meg, hadde bursdagsselskap og inviterte alle jentene i gjengen uten meg, noe som jeg ble ganske lei meg for. Jeg hadde tenkt å snakke med henne om det, for de andre jente (i gjengen) syntes heller at det var ikke greit. Men da jeg tenkte meg om, så valgte jeg ikke å gjøre det allikevel. Grunnen til det er at det blir barnslig å spørre om hvorfor man ikke blir invitert på et bursdagsselskap, siden det er bursdagsbarnet som velger hvem man skal invitere. Da jeg så henne på skolen så ignorerte jeg henne totalt. Jeg kunne ikke være falsk mot henne og snakket med alle de andre jentene i gjengen uten henne. Og hun har flere ganger prøvd å snakke med meg, men prøver minst mulig å gi henne oppmerksomhet. Slik har det vært i 3 uker! Jeg ser ikke henne som en ekte venninne av meg, men som en falsk venninne. Kan hun være falsk eller ekte? For jeg ønsker sterkt å holde meg unna falsk venner.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Takk for spørsmålet.

Jeg forstår godt at du ble såret da du ikke ble invitert i bursdagen hennes. Det er jo ikke ok at hun inviterer alle utenom deg, selv om man velger selv hvem man vil invitere. Jeg tror uansett det kan være fint å fortelle hun hva du føler. Da vet hun ihvertfall hvorfor du ikke snakker med henne. 

Selv om hun ikke inviterte deg i bursdagen sin, betyr ikke det nødvendigvis at hun er en falsk venn. Ekte venner gjør ting som ikke alltid er ok eller som man angrer på etterpå, så ikke avslutt vennskapet basert bare på denne bursdagen. Det beste vil nok få være å snakket ut om situasjonen. Da vil du få et ordentlig innblikk i hva slags venn hun er. 

Lykke til!

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Venner som "forsvinner"

Trist jente (colourbox.com)

Det er vanskelig å kjenne på følelsen av et vennskap ikke er like sterkt som det engang var.

Skrevet av Tiril, Ungdomsjournalist.

Les mer

Ekte vs falske venner

Guttegjeng (colourbox.com)

Har du opplevd å bli sviktet av en venn? Eller har du opplevd å bli kjent med en person du følte du hadde god kontakt med, men som viste seg egentlig å være en falsk venn? Kjenner du en person du oppriktig kan kalle en ekte venn?

av Skage, ungdomsjournalist

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vennskap
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vennskap