Hopp til hovedinnholdet

Venninnen min sviktet og nå vil jeg prate med henne med klarer ikke tilgi hun heller.. Hjelp! 

Jente 16 år
 

Spørsmål

Heihei, Jeg har gjennom hele ungdomsskolen (nesten) hatt venninne veldig lik meg på mange måter, en som jeg har kunnet snakke med om alt mulig og som har hjulpet meg mye med ting andre ikke har kunnet hjelpe meg, men vi har mista kontakten. Vi er forsatt i samme vennegjeng, men forholdet vårt er ganske annspendt. venskapet tok på en måte "slutt" etter hun svikta mæ nå i vinter. Jeg hadde fortalt henne en megahemmelighet, som det var sykt viktig at ikke hun fortalte videre til noen. Jeg fikk vite, veldig lenge etterpå, at rett etter jeg hadde fortalt henne hemmeligheten min, hadde hun løpt til to av de andre i gjengen og fortalt det. Resten av gjengen fikk etterhvert vite det, og noen dager før arrangementet (hemmeligheten) fikk jeg vite at hun hadde sagt det. Jeg prøvde å snakke med henne, men hun unnskylde seg bare med at hun bare hadde sagt det til to av dem som viste det. Etter dette har hun virka sinna og vi har egentlig ikke prata, jeg savner henne, men klarer ikke tilgi..

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Uff, dette forstår jeg må ha vært kjipt for deg. Å stole på noen og så ha dem svikte deg er en fryktelig kjip følelse. 


Jeg forstår det er vanskelig for deg å kunne tilgi venninnen din etter at hun delte hemmeligheten din. Men jeg forstår ikke hvorfor hun virker sint på deg? Det er vel hun som gjorde noe galt i denne situasjonen? Om hun er sint så er det kanskje ikke mulig for dere å få kontakt igjen, uansett om du tilgir henne eller ikke.

Men kanskje du burde prøve å snakke med henne? Kanskje dere burde ha en ordentlig snakk om alt som skjedde og alt dere føler? Kanskje dere ikke hadde en god avslutning til krangelen deres, og kanskje det ikke blir mulig å tilgi henne om dere ikke har hatt en ordentlig samtale om alt som skjedde og hva dere føler/følte? 

Men om du ikke vil ha den samtalen, da må du kanskje la tiden gjøre den den gjør best. Tid gjør alt lettere, og etter en stund så kommer du deg over dette. 

Håper dette hjalp eller kommer til å hjelpe deg. Lykke til. 

Hilsen ungdomsredaksjonen. 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Ikke så gode venner lenger?

Venninner (colourbox.com)

Har bestevennen din begynt på en ny skole? Eller har dere så forskjellige interesser at dere ikke lenger har noe å snakke om? Fortvil ikke. Du kan redde vennskapet.

Les mer

Venner som "forsvinner"

Trist jente (colourbox.com)

Det er vanskelig å kjenne på følelsen av et vennskap ikke er like sterkt som det engang var.

Skrevet av Tiril, Ungdomsjournalist.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vennskap
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vennskap