Hopp til hovedinnholdet

Venninnen min er forelsket i meg, men jeg er usikker på mine egne følelser..

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er en jente på 17 år. For litt siden fikk jeg vite at bestevenninnen min var forelsket i meg. Jeg fortalte henne at jeg bare likte henne som en venn, og da ble hun helt knust. Jeg ble veldig lei meg for jeg begynte å lure på om jeg også likte henne.. og jeg ble veldig usikker. Men vi ble enige om å være venner, noe jeg er veldig glad for. Etter at hun fortalte at hun likte meg var alt egentlig helt normalt mellom oss, men nå etter noen uker føler jeg at hun prøver å unngå meg. Jeg blir veldig lei meg og jeg tenker på henne hele tiden og savner henne. Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre. Jeg vet ikke om jeg er forelsket i henne eller ikke.. Jeg liker å kose og klemme henne, men å gjøre noe mer enn det vet jeg ikke om jeg vil.. Hva bør jeg gjøre?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Jeg forstår at dette er vanskelig! 

Under har jeg lagt ved en link som kan hjelpe deg med å vite om du er forelsket. Det er viktig at du fortsetter å respektere deg selv og ikke gjør ting du ikke har lyst til!

Den andre linken som handler om å være homofil og å være forelsket i en venn, kan kanskje hjelpe deg med å sette deg inn i venninnen din sin situasjon.

Dersom vennskapet ikke kan reddes, er dette leit, men prøv å se fremover! Lykke til. 

Ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

- Jeg er homofil og forelsket i en venn

Jenter ligger og tenker (colourbox.com)

Jeg har klart å forelske meg i min beste venn, som ikke er homofil. Hva gjør jeg nå? Skal jeg si noe eller vil det ødelegge vennskapet?

Les mer

20 tegn på at DU er forelsket

20 tegn på at DU er forelsket

Her på ung.no får vi ofte spørsmål fra unge som lurer på om de selv er forelsket. I denne artikkelen vil du finne 20 tegn som kan tyde på at DU er forelsket!

Av Amalie, ungdomsjournalist, ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vennskap
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vennskap