Hopp til hovedinnholdet

Barnet blir ikke alltid tatt med på sosiale aktiviteter med venninner, og føler seg utelatt og lite verdsatt. Ønsker råd om om dette og om å finne nye venner.

Jente 14 år
 

Spørsmål

vet ikke hvordan jeg skal forklare dette, men jeg sliter med venner. Jeg er 'med' i en jentegjeng på 7 pers. men føler ikke at jeg blir noe særlig inkludert. for ikke så lenge siden dro alle de andre til sverige for å feire bursdagen til hun ene, men jeg ble ikke invitert. de ble borte en hel helg, og sendte meg masse snapper av hvor gøy de hadde det. Har også prøvd å finne noen venner jeg kan ha samtidig som jeg er med dem, fordi jeg liker dem jo, men det er bare ingen på trinnet (skolen) som på en måte er den riktige. Har prøvd å bli venn med en jente som nylig ble ditcha av bestevennen sin, men det går ikke det heller. Vi var på stallen sammen med en til i dag, og mens jeg satt der og hørte på, avtalte de og dra til en annen stall sammen etterpå, og jeg ble igjen ikke invitert.... trenger råd...? Hilsen meg

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Hei og takk for at du tar kontakt med ung.no. 


Jeg leser at du opplever å ikke bli inkludert i vennegjengen like mye som de andre jentene, og at du ønsker råd om dette og om hvordan du kan finne nye venner.

Først må jeg si at jeg synes det er dårlig gjort å dra på tur uten å invitere deg. Det er dårlig oppførsel. Om dere er en vennegjeng som har hengt sammen en stund, synes jeg at du kan fortelle om dette til dine foreldre. Da kan dere snakke sammen og vurdere om mamma eller pappa skal høre med noen av de andre foreldre hva som er årsaken til at du ikke ble bedt med. Å late som ingenting tror jeg blir litt feil her.

Samtidig vil jeg anbefale deg å ikke være alene med disse tankene. Involver dine foreldre i hvordan du føler og tenker, slik at de får innblikk i hvordan du har det. Kanskje har du andre som du stoler på, og som kan være en god samtalepartner for deg om dette og andre ting?

Jeg tror også at du gjør klokt i å oppsøke andre arenaer for vennskap, der du kan knytte sosiale bånd til andre på din alder. Kanskje prøve en ny sport, synge i et kor eller lære å spille et instrument sammen med andre? Og ikke gi opp å bli venn med hun som ble ditcha, kanskje trenger hun virkelig en venn som deg - som også har opplevd dumme ting. Kanskje kan du også bli venn med hun tredje jenta som var med i stallen, slik at dere alle tre kan finne på noe gøy sammen? 

Noen ganger kan det være lett å tenke at nye venner må komme i entall. Men kanskje flertall kan passe nå, hvor dere tre i stallen kan henge sammen, og dele interessen for hester? Er det mulig at du kan ta noen initiativ overfor begge jentene? Kanskje en kinotur eller en filmkveld med porncorn? Det kan gi et signal til den tredje jenta om at hun ikke må kapre èn ny venninne men kan få to nye venninner. Jeg tenker at det kan kanskje være en vinn-vinn-situasjon. Hva tror du om det? Kan det fungere for deg?

Hilsen

Kors på halsen i samarbeid med ung.no

På chat, mail & telefon (man-fre kl 14-22)
Korspahalsen.no - 800 333 21

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vennskap, både verdifullt og sårbart

Venner spiller gitar i en park sammen (colourbox.com)

Hvordan skal man få en god venn, hva er en god venn og hvordan holde på en god venn? Vennskap er viktig, og noen ganger litt vanskelig.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vennskap
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vennskap