Hopp til hovedinnholdet
Gutt spiller på PC (colourbox.com)
No nudes for ypou - #ikkegreit (ung.no)
No nudes for ypou - #ikkegreit (ung.no)

Fant ut av at bestevenninna mi hadde hatt samleie med samme gutt som jeg. 

Jente 16 år
 

Spørsmål

Jeg har en veldig god guttevenn som jeg har hatt samleie med et par ganger. en dag fant jeg ut av at bestevenninna mi hadde hatt samleie med samme gutt. Hun fortalte det til meg, og jeg var helt i sjokk. I ca 2 mnd så hadde han gutten samleie med både meg og hun. Jeg fortalte ikke til noen at jeg hadde hatt samleie med han, ikke til venninnen min engang så hun vet det ikke nå engang.
Ca 2 mnd senere fortalte han meg at han og venninnen min hadde hatt samleie og jeg var helt i sjokk. Jeg ble usikker på hva jeg skulle gjøre for begge hadde jo fortalt det til meg men ikke til hverandre liksom. Jeg bestemte meg for å si det til gutten og han ble ikke så særlig glad for at venninna mi hadde sagt det til meg, og de hadde ikke kontakt på 4 mnd men det var begge sin feil. Nå har venninna mi sakt det til ca 15 andre pga hun sa det i en gruppe. Kompisen min og meg forteller hverandre ALT men venninna mi vet ikke at jeg har hatt det med han engang. Skal jeg ikke si noe eller fortelle det til han?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 16 år.

Takk for spørsmålet ditt!
Du forteller at du og en guttevenn har hatt et sex sammen flere ganger. Så viser det seg at han også har hatt sex både med deg og din bestevenninne over en periode. Slik jeg forstår det du skriver så har hun fortalt deg at hun har hatt sex med han, men hun vet enda ikke at du og han har hatt sex i sammen periode.

Sex med en venn kan bli vanskelig, og særlig når det viser seg at denne "vennen" også ligger med andre. Dette er en komplisert situasjon, og jeg forstår at det ikke er så lett å bestemme seg for hva du skal gjøre. Jeg vil tro at bestevenninnen din er en viktig person i livet ditt, og en du ønsker å ha et godt forhold til. Derfor tenker jeg at det er bedre at du forteller om det som har hendt til henne, enn at hun får vite det gjennom andre.
Du må kjenne hva som føles riktig for deg, og du må også spørre deg om du kan stole på guttevennen din. Du sier dere snakker om ALT, men dere gjør jo ikke det. Han fortalte ikke deg om sex med venninnen din, men ble " avslørt" av henne da hun var fortrolig med deg. Kan det være andre ting han ikke er ærlig med deg på?

Du bør være så kynisk at du tenker på at det også kan være flere andre han har hatt sex med som du ikke vet om. Dersom dere har hatt sex uten bruk av kondom, bør du tenke på om det er grunn til å teste seg for smitte av seksuelt overførbar sykdom som klamydia.


Håper dette kan hjelpe deg.
Lykke til!

Vennlig hilsen helsesøster.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vennskap, både verdifullt og sårbart

Venner spiller gitar i en park sammen (colourbox.com)

Hvordan skal man få en god venn, hva er en god venn og hvordan holde på en god venn? Vennskap er viktig, -og noen ganger litt vanskelig.

Les mer

Sex med en venn

Vennesex (colourbox.com)

Har du sex med en person du ikke kaller for kjæreste? Det er ikke uvanlig. Slike forhold bør også følge noen regler for å forhindre at en av dere blir såret. De viktigste kan du lese mer om nedenfor.

Les mer

Ikke så gode venner lenger?

Venninner (colourbox.com)

Har bestevennen din begynt på en ny skole? Eller har dere så forskjellige interesser at dere ikke lenger har noe å snakke om? Fortvil ikke. Du kan redde vennskapet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vennskap
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vennskap