Hopp til hovedinnholdet
Gutt spiller på PC (colourbox.com)
No nudes for ypou - #ikkegreit (ung.no)
No nudes for ypou - #ikkegreit (ung.no)

Bestevenninnen min blir alltid så fort lei av meg.. Hva skal jeg gjøre?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg skjønner meg ikke helt på bestevenninna mi.. Vi kan være utrolig gode venner en/to uke(r) men plutselig så begynner hun bare og overse meg fullstendig og svare surt hvis jeg spør henne om noe...Jeg pleier og sende henne en snap og spørre hvorfor hun gjør det og da sier hun at «det har blitt litt nye» og at hun trenger en «time out».Jeg skjønner jo at det kan bli litt mye iblant men hun sier aldri «jeg syntes ikke at du skal klenge på meg så mye» eller noe sånt,hun begynner bare og overse meg fullstendig.Og det syntes jeg er veldig trist.Jeg har sagt til henne at det hadde vert så mye bedre om hun sa det istnedenfor og bare overse meg men da svarer hun bare «men et er ikke alltid så lett og vite hvordan jeg skal si det» Og så fortsetter det bare.Ofte har jeg sendt henne laange snapper hvor jeg spør hvorfor hun blir så fort lei av meg,hva jeg gjør galt,og masse sånn men hun gidder ALDRI og svare selvom hun har sett dem og jeg har skrevet i snappen «kan du værsåsnill og svare»

Besvart 13.11.2017 09:16
 

Svar
Hei

Først og fremst så syntes jeg det er veldig fint at du har tatt opp dette med besteveninnen din. Jeg tror det er viktig å være ærlige slik du er i et vennskap. Det kan dog høres ut som dere kanskje burde snakke om dette enda en gang, og at du kan prøve å fortelle henne at du gjerne vil at hun skal si ifra når hun trenger litt "space". Hun har jo sagt til deg at hun syntes det er vanskelig å vite hvordan hun skal si det, men du kan jo bare fortelle henne at hun ikke trenger å si så mye annet enn at hun bare trenger litt "space". Prøv å fortell henne at det sårer mye mindre enn at hun bare over ser deg og slutter å snakke med deg.

Jeg forstår veldig godt at du blir lei deg av dette skjer, men husk at dette ikke har med deg å gjøre. Det virker heller som om venninnen din kanskje er litt lett irritabel og at hun ikke helt vet hvordan hun skal snakke om ting som er vanskelig i et vennskap. Prøv derfor å hjelp henne til å forstå hvor viktig det er og at det som regel bare gjør vennskapet bedre.

Jeg tenker også at det kan være en god idé å trekke seg litt tilbake når hun blir det humøret du beskriver. Ikke fordi det er din feil, men fordi det åpenbart ikke er noe hyggelig for deg å være rundt henne heller. Prøv heller å omgi deg med andre venner det er hyggeligere å være sammen med når hun er sur eller ufin mot deg.

Det er OK at hun trenger space og tid for seg selv, og jeg syntes du er veldig voksen på det. Men husk også at du fortjener å bli godt behandlet av dine venner, og det er helt greit å sette noen krav til hvordan man ønsker å bli  behandlet. Prøv derfor å være tydelig ovenfor henne på dette også, og at hun faktisk må kunne snakke med og til deg på en ordentlig måte selvom hun kanskje er litt irritert.

Jeg legger ved noen artikler du kan lese og ønsker deg lykke til!

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vennskap, både verdifullt og sårbart

Venner spiller gitar i en park sammen (colourbox.com)

Hvordan skal man få en god venn, hva er en god venn og hvordan holde på en god venn? Vennskap er viktig, -og noen ganger litt vanskelig.

Les mer

Ikke så gode venner lenger?

Venninner (colourbox.com)

Har bestevennen din begynt på en ny skole? Eller har dere så forskjellige interesser at dere ikke lenger har noe å snakke om? Fortvil ikke. Du kan redde vennskapet.

Les mer

Blitt uvenner? Slik ordner du opp.

To jenter med ryggen mot hverandre (www.colourbox.com)

Opplever du å bli behandlet urettferdig av vennene dine, eller har du kranglet med en venn? Her er noen gode tips til hvordan dere kan snakke godt sammen og kanskje løse problemet.

Skrevet av ungdomsjournalist Julie

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vennskap
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vennskap