Hopp til hovedinnholdet
Gutt spiller på PC (colourbox.com)
No nudes for ypou - #ikkegreit (ung.no)
No nudes for ypou - #ikkegreit (ung.no)

Er det riktig av henne å oppføre seg på denne måten?

Jente 19 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg bor på en måte i et kollektiv med to veldig forskjellige kvinner på 37 og 40. Hu på 40 er den mer ordentlige og nøyaktige. Til tider synest jeg det blir for mye plukking på hvordan jeg er som person fra henne Jeg er litt smålat og setter brukt tallerken i vasken istedet for maskinen og setter det i vann. Men da bjeffer hun "Åh du skal ikke bare sette det nedi her! Du skal jo sette det i oppvaskmaskinen!!" Jeg sier at det er forvirrende når maskinen står lukket og jeg ikke ser om det er skittent eller. "Den skal jo ikke stå åpen heller! Og du som ikke vil la katten slikke av skitten lar du det stå åpent! Det er jo helt ulogisk! Hvor gammel er du? 12?" Jeg lurer på om dette er en ok måte å være streng på? Fordi jeg kjente tårer trenge litt på.. og det føltes urettferdig. Jeg tenker vi er oppdratt anderledes og ser ting på andre måter.. Er rett av henne å være sånn? Hvorfor ble jeg så såra? Jeg tok det til meg og tenker på timer etterpå og er lei meg. Liker ikke følelsen..

Besvart 07.12.2017 16:05
 

Svar
Hei


Takk for spørsmålet!

Det er helt forståelig at du ble såret av dette. Kvinnen som sa det virker unødvendig streng og kunne ha fått frem poenget sitt på en annen måte. Det er absolutt ikke nødvendig av henne å prate til deg på denne måten. Det er helt ok å være litt streng på rydding osv, men det er ikke greit at hun snakker til deg på denne måten. Det er unødvendig og skaper fort dårlig stemning.

Det kan nok være lurt om du tar dette opp med henne. Om dere alle skal trives i kollektivet, er det viktig at dere alle respekterer hverandre og prater til hverandre på en ordentlig måte. Er det noe som plager en av dere må dere kunne snakke om det som voksne - uten at noen blir såret.

Lykke til! 

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett. Her kan du lese litt om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen.

Les mer

Vennskap, både verdifullt og sårbart

Venner spiller gitar i en park sammen (colourbox.com)

Hvordan skal man få en god venn, hva er en god venn og hvordan holde på en god venn? Vennskap er viktig, -og noen ganger litt vanskelig.

Les mer

Blitt uvenner? Slik ordner du opp.

To jenter med ryggen mot hverandre (www.colourbox.com)

Opplever du å bli behandlet urettferdig av vennene dine, eller har du kranglet med en venn? Her er noen gode tips til hvordan dere kan snakke godt sammen og kanskje løse problemet.

Skrevet av ungdomsjournalist Julie

Les mer

Vil du bo i kollektiv?

bo i kollektiv (colourbox.com)

Å bo i kollektiv er fint for deg som ikke vil bo alene. Man kan leie større leilighet eller hus, selv med trang økonomi. Men, det finnes feller! Få tips til hvordan du unngår krangling om innkjøp av dopapir eller hvem som skal rydde etter festen.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Mobbing
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om mobbing