Hopp til hovedinnholdet

Krangler alltid med en venn. Skal jeg gi opp på denne vennen?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei, jeg og en annen venn krangler med en annen ``gammel`` venn. Og hun er det ikke lett å bli venn med igjen. Vi har alltid sakt unnskyld til hu, når det er hun som har kaldt opp oss. Jeg tror hun bare har sakt unnskyld 1-2 ganger. Og vi har kranglet siden 5 klasse og opp over. Jeg og den andre vennen min lurer på om vi bare skal gi opp hun, eller vi bare skal ta en pause. Og når jeg får kjeft av hun når jeg gjør noe, så nå gjør hun akk. det samme og det er liksom helt greit. Det er mange krangler jeg har gått igjennom, men denne tror jeg er den vanskeligste. Skal jeg gi opp eller skal vi ta en pause. Jeg gidder ikke og si unnskyld, det er hennes tur, hun har laget dramaet, hun har nesten aldri sakt det. Hva syns dere?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Jeg forstår det sånn at du har en venninne som du og en annen venninne krangler med nesten konstant. Du sier at dere har kranglet lenge, og at hun aldri sier unnskyld. Dere lurer nå på om dere skal gi opp helt, eller om dere bare skal ta en pause fra denne jenta. 


Først og fremst så forstår jeg godt at det kan være slitsomt å krangle med den samme personen hele tiden, spesielt når de aldri sier unnskyld eller innrømmer feil. Jeg skjønner at dette kanskje fremmer tanken i deg om at du kanskje ikke gidder å kjempe med denne vennen mer.

Jeg tror kanskje det er lurt om du og denne vennen tar en liten pause. Dere kan ta litt avstand fra denne jenta, men dere trenger ikke fryse hun helt ut. Dere vil vel ta en pause fra kranglingen uten å såre denne jenta, vel? En pause kan gi begge partene i denne situasjonen litt rom til å tenke over vennskapet, og det kan hende det også hjelper. 

Jeg synes ikke dere burde gi opp på vennskapet helt enda. Dere kan ta den pausen, så kan dere komme tilbake og se hvordan hun da er. Kanskje hun blir mindre kranglete og sta om dere får litt rom fra hverandre til å reflektere og anerkjenne hverandre? Prøv det før du eventuelt kanskje gir opp på hele vennskapet. Det er alltid greit å gi noe en ordentlig sjanse før man gir opp på det. 

Jeg håper dette ordner seg med litt pause fra hverandre og all den konstante kranglingen. Jeg skal legge noen artikler til under, som jeg anbefaler at du leser. Lykke til!

Hilsen ungdomsredaksjonen. 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Ikke så gode venner lenger?

Venninner (colourbox.com)

Har bestevennen din begynt på en ny skole? Eller har dere så forskjellige interesser at dere ikke lenger har noe å snakke om? Fortvil ikke. Du kan redde vennskapet.

Les mer

Ekte vs falske venner

Lar du vennene dine være seg selv? Eller prøver du å forandre dem?

Har du opplevd å bli sviktet av en venn? Eller har du opplevd å bli kjent med en person du følte du hadde god kontakt med, men som viste seg egentlig å være en falsk venn? Kjenner du en person du oppriktig kan kalle en ekte venn?

av Skage, ungdomsjournalist

Les mer

Novelle: "Venner og fiender"

Venner og fiender (Colorbox)

Det var kaldt i lufta og ein kjende det nærma seg vinter. Marie satt og venta og venta på at skuleklokka skulle ringe ut. Der ringte det og juleferien var i gang. Det var nittende desember og bare fem dager igjen til jul.

Novella er skrevet av DG

Les mer

Blitt uvenner? Slik ordner du opp.

To jenter med ryggen mot hverandre (www.colourbox.com)

Opplever du å bli behandlet urettferdig av vennene dine, eller har du kranglet med en venn? Her er noen gode tips til hvordan dere kan snakke godt sammen og kanskje løse problemet.

Skrevet av ungdomsjournalist Julie

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vennskap
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vennskap