Hopp til hovedinnholdet

Kreft - hvordan fortelle om det til bestevennene mine?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei ung....jeg visste ikke hva slags kategori/emne dette går under. Men dette jeg kommer til å si nå r kjempe vanskelig og trist for meg og alle de folka rundt meg. For ca. 3 års siden så hadde jeg flere klumper på hele kroppen over i en lang periode. Jeg tenkte egt ikke over det, men når mamma så de så tok hu med meg til lege. Legen synes disse klumpene var uvanlig og tok prøver av de for å sende inn til et sted hvor de forsker på hva det var. Og 5 uker senere så fikk vi resultatene tilbake og det viste seg at jeg hadde kreft. En veldig alvorlig form for kreft som var dødelig. Jeg startet rett på behandling for 3 års siden, men har ikke blitt bedre. Har fått vite at kreften har spredd seg til store deler av kroppen og neste steg r hjernen. Og gjerne hvis kreften sprer seg til hjerne så dør man, og d skjer nok med meg. Men spørsmålet mitt hvordan skal jeg si d til bestevennene mine?? De vet ingenting, jeg elsker dem!! Plss svar fort

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Fint at du skriver til oss

Jeg syns du beskriver et sykdomsforløp, og en behandling over tid, som er svært uvanlig.

Jeg håper det er en seriøs henvendelse. Å ha det moro med alvorlige sykdommer er verken morsomt eller greit.

Mitt råd er at du snakker med helsesøster på skolen om det du syns er vanskelig å snakke med vennene dine om. Hun kan samle dere og du kan få hjelp til å formidle det du ønsker å si til de.

Lykke til

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan kan jeg fortelle andre at jeg ikke er psykisk frisk?

Jenter prater sammen (colourbox.com)

En gutt på 14 år stilte oss dette spørsmålet. Her kan du lese hva psykologen svarte. Gode råd også for andre som strever litt psykisk og holder det for seg selv eller lurer på hvordan man kan fortelle det.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vennskap
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vennskap