Hopp til hovedinnholdet

Han tok på meg, og nå vil jeg ikke være med han lenger...

Jente 16 år
 

Spørsmål

hei jeg har vondt inni meg og må spytte det ut, jeg er 16 år og er en jente som er høy tynn langt blondt hår blåe øyne og en stram kropp. hver dag går jeg med beste kompisen min som er fantstisk han er altså en jeg stoler på. han er høyere enn meg i vinterferien begynte han å forandre seg. han ser mye på meg og sånt og når vi går hjemover i skogen. vil han alltid ha klemmer på en intim måte. etter det ba mamma han hjem til oss for middag. vi var inne på rommet mitt og han begynte å dra olebuksen min mot han, så klemte han på rompa mi. jeg var stille og flau og dyttet han unna. nå tørr jeg ikke å være med han mer. han er beste vennen min

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Jeg forstår at dette føltes feil og at du ikke likte at han klemte deg der. Dette er feil gjort av han, og han skulle spurt/ følt seg fram roligere. Du ga jo ikke noe samtykke om at han skulle få lov, så det er ikke rart at du føler det slik. 

Hvis du trenger noen å snakke med, synes jeg du bør gjøre dette. Helsesøster er et eksempel. 

Kanskje kan det hjelpe å sende han en melding om følelsene dine? Forklar at du følte det ubehagelig og at du kun vil være venner. Hvis du vil være noe annet enn venner, kan du forklare han det, men at du vil ta det i et litt saktere tempo. Husk at kun du bestemmer over egen kropp, ingen andre! Det er bra at du tar hensyn til dette. Linkene kan hjelpe deg videre :)

Ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Ikke så gode venner lenger?

Venninner (colourbox.com)

Har bestevennen din begynt på en ny skole? Eller har dere så forskjellige interesser at dere ikke lenger har noe å snakke om? Fortvil ikke. Du kan redde vennskapet.

Les mer

Sett dine egne grenser

Ungdommer (colourbox.com)

Alle har rett til å sette sine egne grenser for hvor nærgående andre får være. Noen må stoppe opp et godt stykke unna, andre får lov til komme næmere, og noen får komme veldig tett.

Les mer

Blitt uvenner? Slik ordner du opp.

To jenter med ryggen mot hverandre (www.colourbox.com)

Opplever du å bli behandlet urettferdig av vennene dine, eller har du kranglet med en venn? Her er noen gode tips til hvordan dere kan snakke godt sammen og kanskje løse problemet.

Skrevet av ungdomsjournalist Julie

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vennskap
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vennskap