Hopp til hovedinnholdet

Hjelp! Jeg og venninnen min liker samme gutt, men hun vet det ikke. 

Jente 14 år
 

Spørsmål

Jeg og vennen min er liker samme gutt men hun vet ikke at jeg også liker han hun tror at jeg liker en annen jeg tør ikke si det til henne for jeg er redd for at hun skal bli lei seg eller sint og. Jeg tenker at den personen gutten liker skal ha full rett til å bli sammen med han . Hva tenker du? Skal jeg si det til henne? Isåfall hvordan? Og hva bør jeg egt gjøre?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Jeg forstår det sånn at du og en venninne liker samme gutt, men at hun ikke er klar over dette. Du synes at gutten skal få lov til å bli sammen med den jenta han selv liker, og det kan jeg si meg enig i. Du lurer på om du skal si dette til henne, og i så fall hvordan du skal gjøre det. 

Jeg er enig i at hva gutten føler er også viktig. Om du og denne jenta begge liker han, så er det en ting. Men det han føler har jo også masse å si, så det er det fint at du også tenker på. 

Jeg tror absolutt at du burde snakke med vennen din om dette. Det er ikke bra for venner å holde hemmeligheter fra hverandre, og dette er noe som dere begge er involvert i. Du kan være ærlig om dine følelser, og så kan du si hva du synes om løsningen på dette. 

Men jeg vil også at du skal være klar over at denne gutten mest sannsynlig ikke er verdt mer enn vennskapet ditt til denne jenta. Venner er viktig, og du kjente denne vennen før du likte gutten, antar jeg. Derfor tror jeg du skal passe på at denne forelskelsen din ikke ødelegger vennskapet ditt med vennen din. 

Si også til vennen din at du har følelser for denne gutten, men at du ikke vil at det skal gå utover deres vennskapet. Om du sier dette tydelig tror jeg nok at det demper sjokket av innrømmelsen din, samtidig som det hjelper litt på. Det er viktig at hun skjønner at vennskapet deres er viktig for deg i denne situasjon, tror jeg. 

Jeg håper dette ordner seg. Jeg skal legge noen artikler til under, som jeg anbefaler at du leser. Lykke til!

Hilsen ungdomsredaksjonen. 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Forelsket i den samme som bestevennen din?

Hjerte i to (colourbox.com)

Du har lenge vært forelsket i en person. Problemet er at bestevennen din også er forelsket - i den samme som deg! Hva skal du gjøre? Skal du ta hensyn til bestevennen og droppe forelskelsen, eller er det første mann til mølla? Og hva vil i så fall skje med vennskapet?

Les mer

20 tegn på at DU er forelsket

20 tegn på at DU er forelsket

Her på ung.no får vi ofte spørsmål fra unge som lurer på om de selv er forelsket. I denne artikkelen vil du finne 20 tegn som kan tyde på at DU er forelsket!

Av Amalie, ungdomsjournalist, ung.no

Les mer

Vennskap, både verdifullt og sårbart

Venner spiller gitar i en park sammen (colourbox.com)

Hvordan skal man få en god venn, hva er en god venn og hvordan holde på en god venn? Vennskap er viktig, og noen ganger litt vanskelig.

Les mer

Slik er du en god venn!

To kamerater på en benk (colourbox.com)

Det er viktig å lære seg å være en god venn. Ikke bare når vennene dine har det vanskelig og trenger deg litt ekstra mye, men også i hverdagen.

Artikkelen er skrevet av ungdomsjournalist

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vennskap
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vennskap