Hopp til hovedinnholdet

Liker ikke alltid å være med venninnen min

Jente 13 år
 

Spørsmål

Jeg har en venn som liksom inviterer meg hjem hele tiden og det er ikke alltid jeg har så lyst. Jeg føler meg veldig slem som sier dette, men hun er liksom litt sånn barnslig og sånn, og jeg føler at hun har det gøy når vi er sammen, men at jeg ikke har det så gøy. Jeg pleier liksom å telle ned hvor lenge det er til jeg skal hjem og sånn. Vi er venner, men liksom ikke bestevenner, for vi har begge «hver vår» bestevenn, så jeg er jo ikke hennes ENESTE venn. Hun har spurt om jeg vil komme til henne i morgen, selv om vi var sammen i hele dag, men jeg har ikke så veldig lyst. Jeg føler meg så slem, og svarte selvfølgelig ja så jeg kommer til henne i morgen tidlig, selv om jeg følte at vi gikk tom for ting å gjøre sammen i dag. Noen tips?

Besvart 10.08.2018 14:47
 

Svar
Hei

Jeg synes det er fint at du tar jenta nok på alvor til at du bryr deg om dette! Det betyr at du ikke blåser helt i hvordan du har det og det er veldig hyggelig gjort. Samtidig må ikke vennskapet gå på bekostning av din tid og det du ønsker. Det er derfor helt lov å si at det ikke passer. Innimellom kan dere jo kanskje finne på ting.

Andre tips er å inkludere andre, så kan dere finne på noe sammen. Videre kan det være lurt å lage faste avtaler på hva dere skal gjøre, så du slipper å vente på å dra hjem når dere ikke gjør noe uansett. Avtal for eksempel at dere skal se film, men at når den er over må du dra. Du behøver ikke nødvendigvis gi en grunn, men om hun spør kan du si at du rett og slett setter pris på alenetid :)

Ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Slik er du en god venn!

To kamerater på en benk (colourbox.com)

Det er viktig å lære seg å være en god venn. Ikke bare når vennene dine har det vanskelig og trenger deg litt ekstra mye, men også i hverdagen.

Artikkelen er skrevet av ungdomsjournalist

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vennskap
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vennskap