Hopp til hovedinnholdet

Har en usynlig venn - er det greit?

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg vet at dette høres veldig rart og teit ut, men jeg er 17 år og har en usynlig bestevenn. Du får tenke hva du vil, men han betyr en del for meg. Jeg skjønner at du tenker at det er noe galt med meg og at jeg er barnlig. Men jeg trenger denne vennen, for at jeg ikke skal klare å overleve dette livet i ensomheten. Jeg er bare så ensom og det er så vondt. Jeg har nesten ingen venner. Jeg føler vel at jeg har ingen. Det er ikke sikkert det er en god nok grunn til å ha en usynlig venn i en alder av 17 år, men jeg trenger en venn som alltid er der for meg. Jeg prater ikke høyt med denne vennen, bare inni meg. Jeg kan liksom bare late som og se for meg at han er der, så blir hverdagen lettere. Mamma godtar det, men hun syns det er rart selvfølgelig. Er jeg veldig spesiell som har en slik venn? Er det liksom greit å ha en slik venn når man er 17?

Besvart 10.08.2018 15:18
 

Svar
Hei

Fint at du kontakter oss på ung.no

Nyere forskning viser at det ikke er et sykdomstegn at man har en hemmelig venn. De fleste, som vi vet om, slutter å ha en hemmelig venn før puberteten. Det betyr ikke at det er sykelig å ha det når man er 17 år. 

Hvis den hemmelige vennen blir i stede for en virkelig venn, så er det litt sårt.

Jeg anbefaler deg å snakke med helsesøster på skolen om den usynlige vennen. 

Da kan du kanskje få hjelp til å bytte ham ut, eller ha ham i tillegg til, en virkelig venn.

Legger ved noen artikler du kan se på

Lykke til videre

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vanskelig å få nye venner? Ta det første steget!

Skoleelever sitter på en benk (colourbox.com)

Hva gjør man når man kommer til et helt nytt sted, uten venner, der alt er nytt? Venter du på at noen skal kontakte deg, eller gjør du en innsats for å få venner selv? Les hva ungdommer selv mener!

Les mer

Ensom? Du er ikke alene!

Ensom gutt (colourbox.com)

De fleste føler seg ensomme på et eller annet tidspunkt i livet. Du kan føle deg ensom når du er alene, men også sammen med andre mennesker.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Sidetmedord.no - skriv om hvordan du har det

(Foto: H. Naibaho, Unsplash.com)

Mange synes det er lettere å skrive enn å snakke om det som er vanskelig. Skriv til Sidetmedord.no og få svar fra voksne veiledere eller andre unge.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vennskap
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vennskap