Hopp til hovedinnholdet

Har blitt mobbet. Sliter med å få venner i dag.

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er ei jente på 20 som har et problem. I ung alder ble jeg mobbet mye (mange år) og dermed føler jeg at jeg aldri utviklet meg noe særlig sosialt. Derfor har jeg aldri hatt venner og kjenner veldig på det å være ensom. Jeg vil beskrive meg som en god venn, snill og trofast. Jeg føler også at jeg er imøtekommende og forsøker å bli kjent med andre uten helt å lykkes. Jeg forsøker å få venner på jobb og i utdannelsen min uten hell. Hva bør jeg gjøre?

Besvart 10.08.2018 11:12
 

Svar
Hei

Det du bør gjøre er å snakke med noen om både det du sliter med av ettervirkninger av mobbingen du ble utsatt for og det at du har vansker sosialt i dag. Mange som blir utsatt for mobbing ender opp å slite med negative tanker om seg selv i etterkant. Dette kalles gjerne for lav selvfølelse. Jeg vet ikke om du sliter med dette, men det vil være lurt av deg å ha noen å snakke med. Noen som kan hjelpe deg til å bli bedre sosialt og som kan hjelpe deg med å skaffe deg venner. Snakk derfor gjerne med fastlegen din og vis legen din det du har skrevet her til oss i UNG.no dersom du syntes det er vanskelig å sette ord på det du sliter med.

Jeg legger ved noen artikler her til deg som jeg tror vil kunne hjelpe deg. 

Med vennlig hilsen psykologen

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Selvtillit og selvfølelse

Fornøyd gutt (colourbox.com)

Har du dårlig selvtillit eller selvfølelse? Hva er forskjellen på de to, og hvordan kan du forbedre dem?

Les mer

Vanskelig å få nye venner? Ta det første steget!

Skoleelever sitter på en benk (colourbox.com)

Hva gjør man når man kommer til et helt nytt sted, uten venner, der alt er nytt? Venter du på at noen skal kontakte deg, eller gjør du en innsats for å få venner selv? Les hva ungdommer selv mener!

Les mer

Ensom? Du er ikke alene!

Ensom gutt (colourbox.com)

De fleste føler seg ensomme på et eller annet tidspunkt i livet. Du kan føle deg ensom når du er alene, men også sammen med andre mennesker.

Les mer

Hva skal vi snakke om?

Usikker jente (colourbox.com)

Er du redd for pinlig stillhet? Gruer du deg til daten fordi du ikke vet hva du skal snakke om? Ung.no gir deg tips til hva du kan snakke om med en du liker!

Av Hege, ungdomsjournalist ung.no

Les mer

Sidetmedord.no - skriv om hvordan du har det

(Foto: H. Naibaho, Unsplash.com)

Mange synes det er lettere å skrive enn å snakke om det som er vanskelig. Skriv til Sidetmedord.no og få svar fra voksne veiledere eller andre unge.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vennskap
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vennskap