Hopp til hovedinnholdet

Hvordan skal jeg venne meg til å ikke ha henne i livet mitt?

Jente 13 år
 

Spørsmål

hei, jeg har en venninne, eller jeg er usikker på om jeg har hun lengre. Vi var kjempe close og sa alt til hverandre, men siden jeg sluttet i 7. føler jeg at hun har pushet meg lengre og lengre unna. Blir sur for hver minste lille ting også må jeg på en måte «kjempe» for å få henne til å tilgi meg for en ting jeg ikke aner jeg har gjort. Nå så har hun blokket meg på Snapchat, men sender masse stygt på meldinger. I tillegg tagger hun meg i ting på ig og vil ha tilbake diverse ting hun har gitt meg. Jeg vet ikke om jeg skal «kjempe» for å få henne tilbake denne gangen, fordi hun sårer meg bare igjen og igjen og trykker ned selvtilliten min. Svaret er kanskje, ja du burde droppe henne, men jeg mister også de vi begge to hang med før alt dette skjedde fordi de er i en jævlig situasjon som må velge mellom en av oss. Hvordan skal jeg klare å vende meg til å først ha en i livet mitt hver dag til å ikke snakke med den personen i det hele tatt?

Besvart 03.11.2018 10:32
 

Svar
Hei


Takk for at du skriver til oss!

Jeg skjønner at dette er utrolig vanskelig! Du har rett i at du kanskje burde ta litt avstand fra henne. Det virker jo ikke som et godt vennskap og det er ikke greit at hun sårer deg. Vennskap skal ikke være vonde og vanskelige. 

Husk at du ikke nødvendigvis mister de to andre vennene dine, selv om du ikke er like god venn med denne jenta lenger. De skal ikke måtte velge mellom dere to. Hvis du virkelig ønsker å ta litt avstand fra denne jenta, kan det være fint om du er klar på at de andre vennene deres fortsatt kan være venn med dere begge. De må ikke velge mellom dere, selv om du og denne jenta ikke er like god venner lenger. 

Dessuten behøver du jo ikke å droppe henne helt - hvis du ikke vil. Du kan jo bare prøve å ta litt avstand og la henne holde på med sitt. Kanskje hun da også innser at hun ikke har behandlet deg fint og at hun må skjerpe seg hvis dere skal kunne fortsette å være venner.

Jeg skjønner at det er utrolig kjipt å miste en venn. Men etterhvert vil du nok venne deg til å ikke være med henne også. Det virker kanskje umulig nå, men du klarer alt du vil. Dessuten har du jo fortsatt mange andre gode venner, så forsøk å ikke ta sorgene på forskudd.

Les gjerne gjennom artiklene under!

Masse lykke til!

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Ikke så gode venner lenger?

Venninner (colourbox.com)

Har bestevennen din begynt på en ny skole? Eller har dere så forskjellige interesser at dere ikke lenger har noe å snakke om? Fortvil ikke. Du kan redde vennskapet.

Les mer

Vennskap, både verdifullt og sårbart

Venner spiller gitar i en park sammen (colourbox.com)

Hvordan skal man få en god venn, hva er en god venn og hvordan holde på en god venn? Vennskap er viktig, og noen ganger litt vanskelig.

Les mer

Ekte vs falske venner

Guttegjeng (colourbox.com)

Har du opplevd å bli sviktet av en venn? Eller har du opplevd å bli kjent med en person du følte du hadde god kontakt med, men som viste seg egentlig å være en falsk venn? Kjenner du en person du oppriktig kan kalle en ekte venn?

av Skage, ungdomsjournalist

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vennskap
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vennskap