Hopp til hovedinnholdet

Jeg vil gjerne få lov av foreldrene mine til å være sosial

Jente 15 år
 

Spørsmål

jeg har noen venninner som er like gammel som meg som drar en del på russefester.. jeg vil gjerne bli med men får ikke lov. Jeg er ikke glad i alkohol, og drikker veldig lite, men vil fortsatt være med og se og bli kjent med nye. siden jeg nylig har flyttet til molde fra bergen, så prøver jeg å være sosial. men sliter med venner og skulle ønske at foreldrene lot meg få lov til å dra med venninnene jeg har. har jeg noen gode grunner til å diskutere med foreldrene mine om dette? (jeg fyller 16 i mars, og de har sagt at jeg kan feste når jeg er 16 HVIS jeg blir mer moden). men eneste jeg vil er å være sosial.

Besvart 03.02.2019 22:17
 

Svar
Hei

Som du sier så er det viktig å komme inn i et sosialt miljø når man kommer til en ny plass og ny skole. Det er flott at du ønsker det, og jeg tenker også det er en god holdning du har når du innser at det først og fremst ikke dreier seg om å drikke alkohol men å bli kjent med dine skolekompiser. Jeg tenker du bør diskutere dette med foreldrene dine. Trolig vil de høre på deg. Kanskje er det også fint om de får treffe noen av vennene dine. For foreldre er det ofte beroligende det at man vet hvilke venner barna omgås ved. Jeg ønsker deg lykke til, forsøk å ha åpne dialoger med foreldrene dine. 


Vennlig hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer

Vanskelig å få nye venner? Ta det første steget!

Skoleelever sitter på en benk (colourbox.com)

Hva gjør man når man kommer til et helt nytt sted, uten venner, der alt er nytt? Venter du på at noen skal kontakte deg, eller gjør du en innsats for å få venner selv? Les hva ungdommer selv mener!

Les mer

Når du eller vennen din må flytte

Jenter trøster hverandre (colourbox.com)

Når du har hatt en nær og god venn og en av dere må flytte, kan det være veldig trist. Du kan føle deg både ensom, trist og kanskje redd for å miste kontakten.

Av Emilie, ungdomsjournalist

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Russetid
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om russetid