Hopp til hovedinnholdet

Er det vanlig å bli sjalu når vennen får kjæreste ?

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg har en bestevennins (vært bestevenniner i 14 år) som nettopp starter og holde på med en gutt og jeg tror dem liker hverandre eller starter og like hverandre. Og jeg lurer på om det er vanlig og være sjalu? Jeg og hun har snakket om deg at jeg føler at jeg er mitt sjalu og da sa hun jo at ingen gutt kan ta plassen min i hjertet hennes men samtidig så skal dem jo på Oslo tur den helgen her og det er jo det jeg og hun alltid bruker og gjøre.. vi henger aldri dammen lengre utenom på skolen og det vet hun jeg er litt skuffet over men hun vil være med gutten eller andre og når jeg spør henne om hvorfor vi ikke møtes på fritiden så ofte lenger (1-2 gang i måneden) så svarer hun st hun suger til og ta inisativ og hun ikke tenker over det som på den måten jeg gjør det. Nå skal det sies at dem personene hun har startet og henge mer med istedenfor meg er "nye" folk som hun har kjent i 3-4 måneder bare tror nokk det har noe med det og gjøre. Men har jeg rett til og bli sjalu?

Besvart 11.02.2019 11:25
 

Svar
Hei

Så fint at du spør. Det er helt naturlig å kjenne på sjalusi når en god og nær venn blir opptatt med en ny kjæreste. Plutselig blir den hyppige kontakten mye mindre, og en føler seg tilsidesatt. 
Det er også ganske vanlig at den som er forelsket blir svært opphengt i forelskelsen en periode, det har med de sterke følelsene og alt det nye å gjøre. 

Dere har vært venninner i 14 år, det er et solid vennskap!
Jeg tenker at det er lurt å gi henne litt tid nå. Det dere har kan ikke erstattes av noen andre, selv om du har følelsen av det akkurat nå. Etter hvert vil hun kontakte deg mer. Hvis du synes det går tregt, så vi jeg anbefale deg å ta initiativ til å møtes. 

Jeg vil også anbefale deg å ta kontakt med andre, slik at du ikke blir så sårbar fordi du venter på henne. Det er fint å ha flere enn en å lene seg til og ha det fint sammen med. 

Jeg håper at noe av dette kan være til hjelp. 

Lykke til videre !

Vennlig hilsen helsesykepleier, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vennskap, både verdifullt og sårbart

Venner spiller gitar i en park sammen (colourbox.com)

Hvordan skal man få en god venn, hva er en god venn og hvordan holde på en god venn? Vennskap er viktig, og noen ganger litt vanskelig.

Les mer

Sjalu på venninna?

Jente er sjalu på vennene sine (colourbox.com)

Mange har opplevd den snikende sjalusien når venninna gjør det bedre enn deg på alle prøver, får flere "likes" på profilbildet sitt eller kaprer den kjekkeste gutten i klassen. Men hvorfor blir vi sjalu? Og hvordan kan vi takle det?


Av Hege, ungdomsjournalist

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Hvordan kombinere venner og kjæreste?

Venner er samla (colourbox.com)

Det er en deilig følelse, og det eneste du vil er antakelig å bruke all tid og energi på han eller henne. Men hva med vennene dine og deg selv? Glemmer du å ta vare på egne interesser og venners følelser midt oppi all forelskelsen?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vennskap
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vennskap