Hopp til hovedinnholdet

Venninnen min bare overser problemet vi har. Tips?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg har en bestevenninne, og vi har vært venner siden tidlig barneskole. Nå går vi i tiende klasse. Hun har i det siste snappet mye med en gutt, og de møtes også noen kvelder. Dette har vart i ca 3 måneder. Hun bruker masse tid og energi på han, og det er tydelig at hun prioriterer han. Hun har også begynt å henge med hans venner. Dette gjelder både på skolen og fritiden. Hun er min eneste venn i klassen, så jeg føler meg mye alene nå. Jeg har også sagt det til henne, men da bare ler hun. Jeg trenger hjelp. Hva skal jeg gjøre? Hun er også veldig vanskelig å snakke med, siden hun enten ler eller får diskusjonen over på at det er mitt problem.

Besvart 22.02.2019 16:27
 

Svar
Hei

Jeg forstår at det er vanskelig når hun ikke tar deg på alvor. Kanskje det kan være en ide å få hjelp av noen utenforstående? Helsesykepleier eller miljøarbeider på skolen kan nok hjelpe deg. Da får dere fårhåpentligvis til en god samtale.

Under legger jeg også ved noen artikler med flere råd. Lykke til!

Ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Ikke så gode venner lenger?

Venninner (colourbox.com)

Har bestevennen din begynt på en ny skole? Eller har dere så forskjellige interesser at dere ikke lenger har noe å snakke om? Fortvil ikke. Du kan redde vennskapet.

Les mer

Vennskap, både verdifullt og sårbart

Venner spiller gitar i en park sammen (colourbox.com)

Hvordan skal man få en god venn, hva er en god venn og hvordan holde på en god venn? Vennskap er viktig, og noen ganger litt vanskelig.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Vanskelig å få nye venner? Ta det første steget!

Skoleelever sitter på en benk (colourbox.com)

Hva gjør man når man kommer til et helt nytt sted, uten venner, der alt er nytt? Venter du på at noen skal kontakte deg, eller gjør du en innsats for å få venner selv? Les hva ungdommer selv mener!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vennskap
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vennskap