Hopp til hovedinnholdet

Vil ikke ditche venninnen min, men liker bedre å være med andre

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei! I fjor høst begynte jeg på VGS. I starten var vi en veldig stor gjeng som hang sammen. Etterhvert ble jeg holdt utenfor, og ble ikke invitert på ulike ting.Heldigvis var jeg ikke den eneste som følte det sånn, jeg fikk snakket med noen andre fra den samme «gjengen» som også følte seg utenfor og vi ble gode venner.Vi bestemte oss for å snakke med de og si at vi følte oss utenfor, etter dette begynte de å inkludere hun ene venninnen min men ikke jeg og hun andre.Nå har hun ene venninnen min begynt å ditche oss for de andre. Hun andre venninnen min og jeg har også begynt å gli litt fra hverandre, jeg har funnet ut at vi er veldig forskjellige og har lite til felles. Jeg har blitt litt bedre kjent med andre som går på skolen og har egt litt lyst til å begynne å være med de, men vil på den andre siden ikke ditche venninnen min, men hun er ikke så god venn med de andre.Jeg føler ikke at jeg kan være meg selv sammen med hun, men det føler jeg at jeg kan med de andre. Hva gjør jeg?

Besvart 07.04.2019 12:25
 

Svar
Hei


Takk for at du skriver til oss og beklager for sent svar!

Jeg skjønner at dette er en vanskelig situasjon. Det er likevel utrolig positivt at du har funnet gode venner som du kan være deg selv med. Det er kjempeflott at du tenker på venninnen din og ikke vil droppe henne selv om du har funnet andre mennesker å være med.

Jeg tenker at det kan være greit med en "mellomting". Du trenger jo ikke å droppe venninnen din helt, selv om du har funnet venner du klikker bedre med. Dere kan jo fortsatt henge og være vennlige mot hverandre - dere trenger bare ikke gjøre det hele tiden. 

Det kan jo godt være at venninnen din også har merket at dere ikke passer så godt sammen og at hun også har andre venner hun vil være med:) Det viktigste er at du er komfortabel med valgene dine og finner en måte som du synes funker ok. 

Som sagt: du kan jo fordele tiden din mellom flere venner, men kanskje bruke litt mer tid med de du passer best med:)

Les gjerne gjennom artiklene under!

Masse lykke til!

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vennskap, både verdifullt og sårbart

Venner spiller gitar i en park sammen (colourbox.com)

Hvordan skal man få en god venn, hva er en god venn og hvordan holde på en god venn? Vennskap er viktig, og noen ganger litt vanskelig.

Les mer

Ikke så gode venner lenger?

Venninner (colourbox.com)

Har bestevennen din begynt på en ny skole? Eller har dere så forskjellige interesser at dere ikke lenger har noe å snakke om? Fortvil ikke. Du kan redde vennskapet.

Les mer

Ekte vs falske venner

Guttegjeng (colourbox.com)

Har du opplevd å bli sviktet av en venn? Eller har du opplevd å bli kjent med en person du følte du hadde god kontakt med, men som viste seg egentlig å være en falsk venn? Kjenner du en person du oppriktig kan kalle en ekte venn?

av Skage, ungdomsjournalist

Les mer

Vanskelig å få nye venner? Ta det første steget!

Skoleelever sitter på en benk (colourbox.com)

Hva gjør man når man kommer til et helt nytt sted, uten venner, der alt er nytt? Venter du på at noen skal kontakte deg, eller gjør du en innsats for å få venner selv? Les hva ungdommer selv mener!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vennskap
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vennskap