Hopp til hovedinnholdet

Vennegjeng behandler meg dårlig

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg føler meg utafor av min egen venne gjeng. De hvisker og gir hverandre signaler når jeg er der. Og alt de gjør er å snakke om gutter, jeg vet ikke men slike ting interesserer meg ikke, gutter og kjærester. De holder hemmeligheter fra meg, og forteller meg ikke det før det har gått flere måneder, og jeg har følt meg dritt i all den tiden. Vet ikke hva jeg skal gjøre, jeg vil ikke fortelle dem hvordan jeg føler! Jeg er redd for ag de ikje vill henge med meg mer. Jeg hadde en ekstra god venninne i den venne gjengen min. Men nå har hun også bare begynt å gi langt faen i meg. Og hviske og signalisere. I gjengen er jeg den positive og morsomme, vill ikke vise at jeg har det dårlig. OG, de vet veldig godt at jeg ikke føler meg bra, det at jeg er positiv hele tiden, betyr ikke at de IKKe skjønner at jeg føler det slik. FORDI DET VET DE VELDIG GODT.Jeg aner ikke hva jeg skal gjøre, plz gi meg noen råd.

Besvart 15.05.2019 20:31
 

Svar
Hei

Så leit å høre at du føler deg utenfor i din egen vennegjeng. Jeg skjønner godt at du synes det er vanskelig å være den morsomme og positive i gjengen når de andre hvisker og gir hverandre signaler når du er der. 

Det å ha gode venner som du trives sammen med kan være avgjørende for å bygge opp selvtilliten din. Kanskje det kan være lurt å ta kontakt med andre rundt deg? Det kan være fint å ha flere venner å gå til når du kjenner at du ikke trives med de du har rundt deg nå. Det finnes mange som har andre interesser enn gutter og kjærester, og som jeg tror ville hatt glede av vennskapet ditt:)

Det kan være viktig å si ifra eller gi uttrykk for noe du synes er ugreit. Du trenger ikke late som du er positiv og glad, når du kjenner inni deg at du egentlig er skuffet og lei deg. Det kan være lettere for vennene dine å forholde seg til deg om det du viser henger mer sammen med hvordan du har det innvendig.

Om vennene dine fortsetter å behandle deg urettferdig, må du vurdere om du synes det tar mer energi enn det gir å være med dem. 

Lykke til:)

Hilsen ungdomsredaksjonen i ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vennskap, både verdifullt og sårbart

Venner spiller gitar i en park sammen (colourbox.com)

Hvordan skal man få en god venn, hva er en god venn og hvordan holde på en god venn? Vennskap er viktig, og noen ganger litt vanskelig.

Les mer

Ikke så gode venner lenger?

Venninner (colourbox.com)

Har bestevennen din begynt på en ny skole? Eller har dere så forskjellige interesser at dere ikke lenger har noe å snakke om? Fortvil ikke. Du kan redde vennskapet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vennskap
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vennskap